Ploesen

21-02-2018

Så er vi startet igen med at danse. Denne gang ikke i Ahlefeldtsgade, men i medborgerhuset på Islands brygge. Det er hver onsdag kl 10 - 11.30. Nede i Undergrunden, hvad der lyder værre end det er. Faktisk er det er meget rart lokale.

Det er sjovt og svedigt. Masser af grin og selvom danserinden og jeg har gået til det længe, bliver vi stadig fanget på den forkerte fod.

Det er bare så godt for min ryg.

Bonusinfo: Der er en meget rar café, som ikke er dyr.

20-02-2018

Her gik jeg og troede, at 17 bare var et dårligt år, men 18 er desværre ikke startet helt optimalt. 

Vi  har pt 5 skønne blomsterbuketter stående, jeg er meget taknemmelig, mit liv er fyldt med omsorgsfulde mennesker, noget som ikke ligefrem er min force. 

 

Jeg har nemlig også fået masser af smukke og varme hilsener og tanker. Selv ved jeg aldrig, hvad jeg skal skrive i sådanne situationer.

Min sidste mammografiundersøgelse viste desværre, at jeg havde en knude i brystet, lad mig sige det sådan, den var ikke uskyldig. Heldigt den blev opdaget, for det skulle have været min sidste, det bliver det så ikke.

Lægerne er optimistiske, det vælger jeg også at være. Den sad yderligt, ja den er fjernet, jeg er kommet godt igennem operationen, jeg venter bare på resultatet, som viser den fremtidige behandling. 

Bonusinfo: Nogle professionelle behandler en som et barn, når de skal være omsorgsfulde. Det havde jeg det også svært med, da jeg var barn.

 

17-02-2018

Ghetto 2

I 1955 fik min mor endelig en lejlighed, det var en to værelseslejlighed med kakkelovn på 4 sal. Der var indlagt træk og slip, men hverken bad eller varmt vand. Koksene blev dels opbevaret på loftet, dels i køkkenet, hvor der også var ”rum” til brænde og papir.

Lejligheden var sydvendt, så efter nogle år blev der købt en petroleumsovn, for selvom det ene værelse og køkkenet lå mod nord, var den ikke svær at varme op. Jeg kan stadig huske, hvordan vi sommetider sad i undertøj og svedte, fordi kakkelovnen varmede for meget. I starten af 60’erne kom der et køleskab, der hvor tidligere koksene blev opbevaret. I 65 fik vi fjernsyn, og et par år efter telefon.

Var vi fattige, boede vi i en ghetto? Ja det var vi vel, set med nutidens øjne, og vi vidste godt, at det ikke var fint at bo på Vesterbro, man blev lidt set ned på. Det generede mig nu ikke.

Min mor holdt meget af at rejse, så vi var i Østrig 3 gange fra starten af 60’erne og 1 gang i 64 til Paris. Og fordi hun selv holdt af det, fandt hun også penge til at sende mig med skolen til Østrig.

Hun rejste senere meget selv, med veninder og senere børnebørn.

Min mor var ufaglært arbejder, hun arbejdede på et vaskeri, tog meget overarbejde og var meget træt, når hun kom hjem. Jeg syntes altid, hun sov, især da jeg var mindre. Senere har jeg opdaget, at når jeg sov, stod hun og vaskede vores tøj, ryddede op og gjorde rent.

Bonusinfo: Jeg savner de kridtede sko, der stod og tørrede i vindueskarmen, og som vi skulle have på om søndagen.

Det er ikke mig på billedet, jeg er fotografen.

12-02-2018

På vej til tandlæge så jeg en lækker herretrøje/jakke, på vej tilbage købte jeg den. Hr. Mand blev ikke ked af det.

Udover det skete der tre ting:

1. En yngre kvinde væltede på cyklen, fordi en svane krydsede hendes vej. (Hun slog sig, i hvert fald græd hun)

2. Ligeledes en yngre kvinde, hun syntes lige, hun skulle nå over,inden det gule lys blev til rødt, samtidig skulle en stor lastbil dreje til højre. Chauføren så heldigvis idioten.

3. Nede på stationen, Nørreport, fandt en ung mand resterne af en burger i skraldespanden og puttede den diskret i lommen, hvis han ikke havde tændt et skod, havde jeg spurgt, om han havde mobile pay.

Bonusinfo: Jeg har ikke rede penge på mig.

09-02-2018

Så fik hr.Mand sin skammel. På gågaden i Roskilde har Fdb. En dejlig butik. Skamlen blev bestilt over nettet, Coop, og ankom her til morgen. Passer fint til vores arvede FDB. Møbler.
Bonusinfo: Er lidt træt af bedrevidende stavekontrol