03-06-2016

Stadig kunst eller kunstig

Kunst eller kunstig

Når jeg er begyndt at have det svært med moderne kunst skyldes det flere ting, for et par år siden var jeg til en fotoudstilling af Man Rey i  Berlin, alt var totalt ukritisk udstillet, så en af de fineste fotografer langt hen ad vejen fremstod som en ikke særlig god amatør. Det var hans ikke særlig interessante familiebilleder, der kom til at dominere. Der er intet ondt i at have helt normale familiebilleder, men hvis de ikke har noget, der rækker udover det private, hører de ikke til på en udstilling.

Det er svært det her, men det gælder nok meget, også en blog eller hjemmeside.

En anden ting der gjorde mig skeptisk var en underlig trafikkampagne, der løb for nogle år siden. den fik mig til at tænke, men ikke over farten, hvad jeg formoder var hensigten, men over hvad pokker, det skulle fortælle. Jeg fandt aldrig ud af det. Jeg kunne formodentlig have spurgt, og så havde jeg måske fået en af de her lange epistler.

Når jeg kom til at tænke på det skyldes det et besøg på Hamburger Bahnhof, som ikke ligger i Hamborg, men i Berlin. Og som ikke længere er en banegård, men et udstillingssted for moderne kunst. Den er monsterstor. Og der var vist noget over det hele, og meget af det var gabende kedeligt. Og temmelig fortænkt.