05-09-2016

Sprog

Når mennesker, der ikke tegner normalt, skal lave en tegning, kan man se, hvornår de ikke længere havde formning eller billedkunst, sådan er det også med sprog.

Der er forskellige sprog i samme sprog, udover uddviklingstrinnet, er der sproget mellem venner, gadesproget, hjemmesproget og det mere officielle.

Men så er der et helt særligt sprog, som jeg bare ikke forstår politikkersproget, jeg forstår det ikke.

Vi har hørt en del politikkere tale ved de åbne døre, det er fuldstændig ligesom derhjemme. Det lyder plausibelt endda fornuftigt, det tager lang tid. Og bagefter kan man ikke huske, hvad de har sagt, medmindre de er kommet med en oneliner, wir schaffen es.

Eller som Poul Nyrup sagde, DF bliver aldrig stuerene, jeg tror ikke, han havde forstillet sig, hvor beskidt stuen kunne blive.

Nogle stemmer har jeg det lidt for ikke at sige meget svært ved, Helle Thornings og Pia Kjærsgaards, de er voldsomt skingre, så jeg lukker automatisk af, når de kommer på, men jeg læste et interview med PK, og så gik det op for mig, hvorfor hendes uddannelsesniveau er så lavt, hun har store problemer med logikken. ikke at en høj uddannelse borger for det.

Men går de på et særligt kursus, for at lære at tale, så det lyder fornuftigt uden at sige noget som helst, selv Enhedslistens medlemmer behersker det?