08-02-2018

Ghetto

Ghetto

Hvis der er noget jeg kender til af personlig erfaring, så er det måske ghettoer.

I 51 fik min mor et lejet værelse i Todesgade, hvor der var udsigt til Blågårds Plads, det er der ikke længere fra Todesgade, ejendommen er for længst revet ned. Min mor måtte gerne få mig med, så jeg blev knapt tre år gammel hente fra mine bedsteforældre på Lolland og ind på Nørrebro. Jeg kom til at gå i børnehave, den var stor, mange børn og få voksne.

Det var noget af en omvæltning.

Jeg blev afleveret i børnehaven lidt i 7 og hentet lidt i 5. Jeg sidder i nederste række yderst til højre, og selv om jeg ser lidt betuttet ud, var jeg glad for børnehaven.

Blågård Plads og Todesgade, klunsere, sprittere og alle os unger.

Dengang var der affaldssortering, det tog klunserne sig af. I Todesgade lå der to forretninger, som handlede/samlede med gamle aviser, knogler, gammelt brød, metal og klude. Klunserne kom med deres ladcykler, hvorpå de havde forskellige bøtter til opbevaring af de ting, de havde samlet rundt omkring i Københavns skraldespande. Bagefter brugte de fleste af dem deres penge på øl og snaps.

Vi havde selvfølgelig ikke tv, varmt vand heller ikke en radio, men det havde de andre heller ikke, til gengæld havde vi træk og slip, og skulle ikke dele toilet med naboen eller ned i gården, som de skulle i korridorlejlighederne overfor. Vi følte os nu ikke bedre af den grund.

Vi var fattige, men jeg følte mig ikke fattig, og det tror jeg heller ikke, de andre unger gjorde. Vi kendte ikke til andet.