13-06-2018

Tog

Billedet er fra engang for over 30 år siden. Det er taget at Tinkapigen. Læste hos en blogger, Emma Slebsager, om togrejser. Hvilket er den rejseform, jeg bedst kan lide. Enkelte ture skiller sig ud. 

Da billedet blev taget, var vi på en tur til Sydfrankrig. På vej hjem via Paris kom jeg til at sidde alene ved et bord med en mor og hendes to sønner. Hele bordet mere eller mindre flød med mad, især meget saftig frugt. Jeg blev budt, men takkede pænt nej. Den ene søn fungerede som kontakt mellem moderen og den anden søn. Det var meget varmt, så begge sønner var i korte bukser. Men da vi nærmede os Paris, fik de besked på at skifte til lange bukser. Det frembragte et vis form for oprør, og der kom en længere diskussion gennem mellemledet. Sønnen nægtede blankt.

Da vi ankom til Paris, var begge sønner iført lange bukser. Moderen satte kronen på værket ved at fremdrage en lettere medtaget paryk, som hun ret tilfældigt placerede på sit eget hår.

Fik jeg  nævnt, at de to sønner var ca midt i 30'erne.

For godt 10 år siden tog jeg toget til Stockholm alene, jeg kan ikke huske, om det var da Troldungen var i praktik eller arbejde der. Jeg troede, jeg havde vundet, da jeg skulle rejse på første klasse. God plads osv.. Det havde jeg bare ikke, der sad det ene talende jakkesæt sfter det andet. Og nej det var ikke forretninger, men bla, bla og bla.

For et par år siden var vi med juletoget til Naesjoe (Sverige). Vi sad i en kupe med 4 andre personer. 3 af dem var totalt optaget af mobil eller tablet. Den fjerde smed sko og strømper hoppede op på sædet, hvor han så sad i lotusstilling ŕesten af tiden. Den dag i dag ved jeg ikke, om vi ville have talt samme sprog, for ingen af vores medpassagerer sagde noget. Da vi stod og ventede ved udgangen, faldt jeg i snak med en ung mand. Han skulle besøge sin svenske kæreste i Jønkøbing, han kom fra Jylland, og ville blive hentet af hende ved stationen. De vidste ikke endnu, om de ville slå sig ned i Danmark eller Sverige. 

Bonusinfo: I vores gamle  lejlighed havde jeg ikke problemer med at være alene hjemme. Her føles det tomt.