20-06-2018

Livretter

Er det en livret, når man har lavet/skrevet et/en indlæg/opskrift, og når man så endelig er blevet færdig, så ryger man af internetforbindelsen. Det er det nok ikke, især ikke når det/den er skrevet på mobilen. 

Retten på billedet er nok den, der kommer nærmest på en livret her i huset. Det er ikke altid jeg laver den på samme måde, det kommer lidt an på, hvad jeg har, og hvad jeg kan få. 

Denne gang er ingredienserne: Pasta, 2 spsk. olivenolie, 1 løg, 1 fed hvidløg, 3 tomater, 1 1/2 dl. rømme,  1 stk varmtrøget laks, 875 g. røget laks og dild.

Da det er en lynhurtig lavet ret, begynder jeg med at sætte letsaltet, Herbamare, over til pastaen. Så bliver først løgene hakket, sauterpanden sættes over med olivenolie, løgene sauteres til de er gennemsigtige ikke brune, et hvidløg imellem skader ikke. Tomaterne er blevet hakket imens, og kommes nu i sammen med rømmen. Når det begynder at koge kommes den plukkede varmtrøgede laks i og varmes igennem. Der slukkes for varmen og den færdige pasta vendes i. Til sidst den røgede laks og dilden.

Pas på med salt, både røget laks og den varmtrøgede kan være salte. Hos mig passer det fint med at starte med at sautere løgene, når pastaen kommes i vandet. 

Bonusinfo: Hvis man er imod halalslagtet kød, fordi man finder måden, der bliver slagtet på barbarisk, skal man nok ikke spise svinekød, det foregår nemlig på samme måde. Så hvis DF var kommet igennem med et forbud mod den form for slagtning, havde det set sort ud for den danske svineproduktion.