23-11-2018

Et vellykket forsøg

I går var det Thanksgiving, og det strejfede mig, at det ikke ville være helt usandsynligt, at Brugsen havde tranebær. Og jo det var der, røde kartofler var der også, og jeg fandt sørme også et kalkunbryst. 

Så jeg tænkte, jeg laver da en beskeden Thanķsgiving hjemme hos Troldebarnet i Hvidovre.

Jeg købte også noget bacon. 

Jeg pakkede kalkunbrystet ind i bacon og lagde det i en smurt form. Det kom ind i en kold ovn, der blev stillet på 160 grader, i 2 timen.

Da det var tid til at ordne kartolerne, her smuttede et par almindelige kartofler sammen med de røde, dryssede jeg lidt mel ned til kalkunene og rørte lidt rundt i det. Så kogte jeg kartoflerne, og tranebærene blev kogt sammen med sukker, næsten 50/50. Tranebær er sure. 

Da melet havde taget lidt farve, hældte jeg lidt mælk på. (Troldebarnet havde kulør, så da jeg alligevel fandt at sovsen var for lys, kom jeg lidt kulør på).

Der skulle have være rosenkål, som jeg elsker, men kunne ikke helt huske, hvad der også hører til.

MEN kalkunen var lækker, overhovedet ikke tør.

Bonusinfo: Udover at jeg ikke fik taget et billede, havde jeg aldrig  før ovn stegt et helt kalkunbryst, men det bliver nok ikke sidste gang.