27-12-2018

Stevia

Fredagen før juleaften stod jeg nede i fiskeforretningen samtidig med en mand. Han havde sukkersyge, som så mange andre i hans alder. Han var ked af, at han ikke måtte få sukker, det drejede sig om sild i eddike. Jeg foreslog Stevia, han snerrede, at han ikke spiste kunstigt sukker. 

Det er ikke første gang, jeg har hørt det sludder, Stevia er kunstigt på samme måde, som sukker lavet af enten sukkerroer eller sukkerrør. Stevia har den fordel, at det ikke påvirker blodsukkeret og insulinproduktionen. Det har den ulemper, at planten først er "opdaget" for nylig, har en lidt lakridsagtig bismag og duer ikke til gele. 

Nu kommer noget, der kunne være en reklame, men er det en reklame, når man ikke er blevet bedt om det, hverken fået varer eller penge for det. 

Easis steviasukker er drøjt i brug og har ikke så meget bismag som billigere udgaver af steviaprodukter. Jeg fik lavet en spiselig agurksalat med flydende stevia og eddike, jeg har tidligere haft lavet agurksalat med et billigere steviaprodukt, lakridssmagen var for meget. 

Bonusinfo: Kan man sige at honning, er det eneste naturlige sødestof, når bier får sukker som erstatning for deres honning til at overleve vinteren med.