29-12-2018

Let ret i julen

Pasta med svampe:

D. 22. December var vi til den traditionelle julefrokost hos hr. Mands søster. Maden er bedre end god, så man, jeg, får spist for meget, og når der så også blive sat de skønneste, sprøde og perfekt krydrede brunkager på bordet, så har jeg spist for flere dage.

Men det er en kendt sag, man kan ikke spise på forskud, så den 23. skulle der også mad på bordet. Den eneste grød, jeg spiser frivilligt er, pærevælling så vi fik ikke risengrød.

Derimod fik vi pasta med svampe.

I Irma, lille Irma på Emdrupvej, havde de brune champignons til en 10’er. En pakke spinat, skyllet og klar 20 kr. og ¼ l. økologisk madlavningsfløde til ? kr. Pasta, hvidløg, tomat, løg og ost havde jeg liggende. Så var det klaret.

Vandet bliver sat over med en skefuld Herbamare til pastarørerne. Så hakker jeg løg og hvidløg, et løg og et fed. Det kommes i wokken med olivenolie, så er det tomatens tur, i pæne stykker og i med den. Champignonerne blev set efter med køkkenrullen, roden var skåret fra, og de var rensede, da de blev købt. I med dem. Derefter spinaten, od da den var faldet sammen, kom fløden og en skefuld Herbamare i.

Ja svampene måtte vente lidt på pastaen, jeg kan godt lide den al dente, men den skal være færdig. Hr. Mand hævder, det var en Hawartiost, der kom på bordet til selv at rive. Ok, so be it.

Bonusinfo: I modsætning hvad man skulle tro, holder svampe sig bedst, når roden er skåret fra.