30-12-2018

Enebærrøget lammekølle uden ben

 

I Fakta havde de noget, som jeg ikke kunne stå for, nemlig en enebærrøget lammekølle uden ben, den var lidt dyr 160 kr., men købt blev den. Men udover 4 gange pålæg, fik jeg også to middagsretter, den ene blev med grønkål. Sidste år var der et billede på facebook, som lignede mit ret så meget, det skulle vise, hvor elendig mad, ældre på plejehjem fik i julen, nå ...

Grønkålen blev kogt i vand med en spsk. Herbamare til den var faldet sammen og lidt til. 15 min. tror jeg. Så hældte jeg vandet fra, da jeg ikke brugte dør slag, var alt vandet ikke væk. Jeg tog min stavblender og gik i gang med at blende. Her har jeg en erindring om, at min mor og mormor vred kålen ikke de hakkede den i hånden, men som sagt, så blev den hverken vredet eller hakket, men blendet. Jeg lavede en bechamelsauce ca. ¼ l. Det er en almindelig hvid opbagt sauce. Jeg smelter en klat smør, må ikke brunes, kommer en tilsvarende mængde mel ved, laveste blus så melet kan blive bagt godt igennem uden at tage farve, til sidst spædes den op med mælk, lidt ad gangen. Grønkålen kommes i, varmes igennem, smages til med salt og peber, til sidst kom jeg lidt honning i. Enebærrøget skinke og let sukkerbrunede kartofler til.

Bonusinfo: Min mor og mormor kom sukker i.