02-01-2019

Omvendt tærte

 

 

Jeg så i Go’morgen tv, at den ene af dommerne ikke kunne smage, hvad der var hjemmebag og hvad der var maskinlavet, så meget for det, men han og meddommeren havde travlt med, at én i den store bagedyst brugte margarine i sin butterdej. Det kunne han ”smage”, men han havde også set det. Jeg har aldrig haft problemer med kransekage.

Nå til min omvendte tærte har jeg købt færdig butterdej, som ikke er lavet på smør. Men selv om de afsindig dygtige amatørbagere fra bagedysten mislykkedes med kransekagebagningen, så ligger hjemmelavet butterdej over mit niveau.

 

Jeg skar resten af den enebærrøgede lammekølle i terninger, det samme gjorde jeg med en rød peberfrugt. Jeg piskede 7 æg sammen med lidt salt og peber, lammekøllen, vidste jeg jo, ikke var salt. Jeg vendte peberfrugten og kødet i æggeblandingen. Jeg fik smurt en form med smør og kom æggeblanding i. Formen, som jeg brugte var halvt så stor som butterdejen, så den blev skåret halvt over og lagt på som låg. Jeg havde taget lidt æg fra, for at have noget at pensle butterdejen med.
Ovnen var sat på varmluft 180, og tærten var færdig, da butterdejen havde den rigtige farve. Jeg holdt øje med bagningen uden at ligge på hug foran ovnen. 15 – 20 min.

Den blev serveret med salat.

Bonusinfo: Der var nok til frokost dagen efter.

 

Hr. mand synes, at jeg skal lave en madblog, jeg ved ikke, om han stadig tror, jeg lægger alt op. Men jeg vil prøve at lave en blanding, jeg elsker selv kogebøger med meget snak udenom. Kan lige nævne Alice B. Toklas kogebog.