03-01-2019

Skind

En af mine dygtige kollegaer fra Det gode selskab, havde noget sprødt svær fra kylling med til en af vores sammenkomster. Det var rigtig lækkert, så når skindet ikke har været nødvendig for retten, har jeg skåret skindet i strimler og kommet dem på en tør pande. Og så kan man rigtig se, hvor meget fedt, der sidder i skindet. 

En dag imellem jul og nytår lavede jeg "and l'orange" og tog skindet af de to andebryster, det blev skåret i skiver, kom på en tør pande og voila andesvær. Ups de blev lagt på køkkenrulle og drysset med salt, mens de stadig var varme.

Andefedtet brugte jeg nytårsaften til at koge kartofler i, de var ikke råstegte, for det var mere, at de skulle blive møre i fedtet, men næste gang råsteger jeg dem, jeg var ikke helt tilfreds med dem.  

Bonusinfo: Det var bryst fra fritgående ænder, man kan tit efter jul købe and til en god pris.