10-01-2019

Tofu

Tofu er et sojabønneprodukt, det smager ikke af så meget, men det kommer det til, den er nemlig rigtig god til at tage smag fra retten. Der er forskellige varianter, jeg bruge som regel medium, jeg køber det i Asien Supermarked, Østerbrogade 115, dejlig forretning, jeg har handlet der, siden de åbnede.

Tirsdag fik vi en vegetarisk ret med tofu.

Jeg havde 2 porrer, nogle gulerødder, ingefær, hvidløg, fiskesauce, palmesukker, olie, citron, kokosmælk og selvfølgelig en blok tofu.

Porrerne og gulerødderne blev gjort istand og skåret i passende stykker, hvidløget og et stykke ingefær blev hakket fint.

Wokken blev sat over med olie, og porrerne og gulerødderne kom i, de skal ikke tage farve. I mens skar jeg lige godt halvdelen af tofuen i terninger.

Herefter kom ingefær og hvidløg i, så tofuen,1 spsk fiskesauce, 1 spsk palmesukker og saften fra en halv citron, samt lidt reven skal fra en citron. En halv dåse kokosmælk blev hældt over. Da det var kommet i kog, var det sådan set færdigt, det blev serveret med ris.

Der var jo næsten en halv dåse kokosmælk til overs og ligeledes ca. en halv pakke tofu, jeg havde en pose wokgrønt, rejer og nogle nudler, i henholdsvis fryser og køkkenskab, så det blev næste dags ret.

Nudlerne blev sat i blød i kogende vand. Tofuen blev varmet i lidt olie, de frosne grøntsager kom i, hakket hvidløg og ingefær 1 – 2 dl kogende vand sammen med nudlerne, Herbamare, nudlerne kokosmælk. Til sidst smages til med citron, palmesukker og fiskesauce. Vi er kun to, men det så lidt for lidt ud, så til sidst smed jeg en 150 g frosne rejer i.

Jeg havde købt en pose frisk koriander, men da det nu så ud til at være mere end vi kunne spise, blev korianderen serveret ved siden af.

Der blev lidt til rest til frokost i dag.

Bonusinfo: Hr. Mand tror ikke, han kan tåle citrongræs, derfor citronsaft og skal. De fleste af mine opskrifter er til to.