11-01-2019

Lever

 

60 % af den danske befolkning hader lever, 40 % elsker lever, 90 % spiser leverpostej.

Hr. Mand har først for nylig lært at sætte pris på lever, endda så meget at han et par gange har bestilt det, når det har været på menusedlen på en restaurant.

Om sommeren griller vi leveren med et fedtnet, det er hurtigt, og den måde hr. mand først lærte at spise det på. Ellers laver vi lever på berlinsk, det er med æbler og løg.

Jeg bruger kalvelever, den skal helst være nyskåret fra slagteren, gerne Halalslagteren på Fælledvej. Både i Frankrig og i Tyskland koster kalvelever det samme kiloet som højreb, derfor får man i Berlin i forhold til de kæmpeportioner, men ellers får på de kanter, forbløffende lidt, men dog nok. Prisen i Danmark ligger i den billige ende.

Jeg brugte 1 ½ løg, to store æbler fra Fejø. Løgene blev skåret i skiver og stegt i smør/olie, æblerne ligeledes i skiver, ikke skrællede, og så skar jeg kernehusene ud. De blev også stegt med ligt forsigtighed, de skulle hverken have for lidt eller for meget. Leveren blev stegt på min grillpande et par minutter på hver side. Jeg serverede kartofler til. hr. Mand drak æblemost, og jeg fik vand, postevand.

Bonusinfo: Leveren var købt i Irma, og det skulle jeg ikke have gjort, den så pæn ud i pakken, men man kan jo ikke se bagsiden, og den havde en bagside.