Hausgemacht eller på nudansk diy

17-10-2020
17-10-2020

Der er kommet en strikkebog Harry Potter MAGI PÅ PINDENE

Lavet af Tanis Gray. Forlag Turbine. 

Legodrengen farmor har lavet to fantastiske figurer fra bog, det trehovede monster og Harrys ugle. Jeg har så lavet en kollegietrøje. Gryffindor, selvfølgelig! 

Opskriften var delvis kun til damer og ved ærmerne og lukningen til mænd. Legodrengen er høj af sin alder, men han er 7. Så jeg lånte en af hans bluser som udgangspunkt og så måtte jeg tisse, hvad størrelse jeg kunne følge. Mit garn var tyndere osv.

Bonusinfo: Ovennævnte er ikke grunden til, at jeg kalder trøjen: Find ti fejl. 

20-09-2020

Trøjen er lavet efter et mønster i "Klassiskestik" af Erika Knight , Cardigan med armylook, men den er i glatstrik, så jef brugte et mønster fra " Strikkede klude"

25-08-2019

Samme størrelse pinde, samme slags uldgarn, og i følge opskriften skulle de være lige store, men nej sådan spillede klaveret ikke.
Noget garn er gået til kirkens korshær , en del bomuldsgarn er brugt til karklude, resten har Troldungens svigermor fået. Der er også blevet til nogle strømper, og nu dette tæppe.

28-05-2019

Efterhånden har jeg strikket en del strømper, disse er til Troldungens veninde. Mønstret er Marius, et norsk mønster, det er mønsterbeskyttet. Jeg har bogen, som hedder "MARIUS strikkebogen" fra Strandberg publishing. Jeg købte den på udsalg, men den kan lånes på biblioteket.

Min mor strikkede meget og var dygtig til det. så jeg begyndte først for alvor at strikke, da hun ikke var mere. Indtil da havde jeg ofte en halvfærdig trøje liggende. Det har jeg ikke mere, men jeg har lært noget om migselv, det kan jo ske. Når jeg ikke blev færdig med mine strikkeprojekter, skyldtes det også, at jeg havde for kedelige mønstre, her taler jeg om ensfarvet og glatstrikning.