Hausgemacht eller på nudansk diy

25-06-2017

Trøje til 5-6 årig. Hjemmelavet både strik og mønster. Strikket på rundpind , ærmer og krop strikket sammen og klippet op. til sidst.

30-12-2016

Efter min mor fik jeg et par fine lænestole. Den ene kunne godt trænge til et nyt betræk, men det er godt nok lidt dyrt. Jeg tror egentlig godt, at jeg kunne gøre det selv, men jeg har ikke rigtig modet pt. 

Den anden ting var, at stolene ikke passer så godt i farverne til vores skrummel af en sofa. Men pink passer farvemæssigt til begge, så det bruger jeg til at hæfte møblerne sammen med. 

Så er det godt at jeg mægtig godt kan lide pink.

Overtrækket er lavet af en thainederdel, som jeg har købt i en genbrugsbutik for 40 kr., aldrig brugt. Så er det vatteret og sat sammen med et andet stof. 

Der blev lidt stof til overst, det blev, som man kan se, brugt til en pude

04-11-2016

Min mor strikkede trøjen for ca 40 år siden. Hun strikkede i alt fire, hr. Mand fik 2, dette er den sidste overlevende. Nu som pude.

04-11-2016

Man syr i den afstand man skal bruge puden med tatte siksaksting, bagefter klipper man de stykker af man ikke skal bruge. 

Her fandt jeg, at det nederste på trøjen kunne bruges som kant, det gjorde afslutningen på puden noget lettere.

27-09-2016

Henkogningslas mm

I Kvickly Frederiksværk, men formodentlig også i andre kan man pt. købe henkogningsglas i en størrelse, der passer fint til krydderier o.lign. Jeg synes, de ser fine ud, og så fungerer de. 10 kr. for de to mindste størrelser.

De større modeller er mere traditionelle i udtrykket.