Hausgemacht eller på nudansk diy

25-08-2019

Samme størrelse pinde, samme slags uldgarn, og i følge opskriften skulle de være lige store, men nej sådan spillede klaveret ikke.
Noget garn er gået til kirkens korshær , en del bomuldsgarn er brugt til karklude, resten har Troldungens svigermor fået. Der er også blevet til nogle strømper, og nu dette tæppe.

28-05-2019

Efterhånden har jeg strikket en del strømper, disse er til Troldungens veninde. Mønstret er Marius, et norsk mønster, det er mønsterbeskyttet. Jeg har bogen, som hedder "MARIUS strikkebogen" fra Strandberg publishing. Jeg købte den på udsalg, men den kan lånes på biblioteket.

Min mor strikkede meget og var dygtig til det. så jeg begyndte først for alvor at strikke, da hun ikke var mere. Indtil da havde jeg ofte en halvfærdig trøje liggende. Det har jeg ikke mere, men jeg har lært noget om migselv, det kan jo ske. Når jeg ikke blev færdig med mine strikkeprojekter, skyldtes det også, at jeg havde for kedelige mønstre, her taler jeg om ensfarvet og glatstrikning. 

15-05-2019

I nogen tid har jeg været på jagt efter stof til køkkengardiner, det skulle være i køkkentern, fordi jeg har en lille plan om, at mit lille køkken skal være lidt retroagtigt. Stof 2000 havde ikke noget i køkkentern, de mente, jeg måske kunne finde noget i en genbrugsbutik.

Jeg har kigget efter det, men ikke haft heldet med mig.

Men så var jeg i Viborg til ginger,goes.banana’s udstilling på Viborg museum. Det er altid sjovt at komme lidt rundt i en by, man ikke kender. Forretningerne virker meget mere interessante end ellers. Nå men troldungen, som også var med, spottede en stofforretning, Fjølner, og der måtte hun ind. Jeg gik med sammen med de andre, hr. mand blev efterladt udenfor. Det tager altid lang tid med Troldungen, så mens jeg ventede, fandt jeg noget gult køkkenternet stof, en hvid flæse og to lapper til min yndlingstrøje, og inden de andre var færdige, havde jeg afsluttet min handel.

Stoffet skulle vaskes og rulles først, det kom ikke med de første gange, vi havde vasketid, men det blev vasket og rullet. Og i går hev jeg min gamle gode symaskine, Husqvana 15 kg, frem, og fik syet mine nye køkkengardiner. Vi bor lige over for en skole, så når eleverne keder sig, og det sker sikkert stadigvæk, vi havde sat noget klæbeplast op, men nu er gardinet, det er todelt, sat op.

Så jeg fik sat et længe vente kryds i min lidt lange to do liste.

Bonusinfo: Man kan også købe over nettet hos Fjølner, www.fjoelner.dk.

25-06-2017

Trøje til 5-6 årig. Hjemmelavet både strik og mønster. Strikket på rundpind , ærmer og krop strikket sammen og klippet op. til sidst.

30-12-2016

Efter min mor fik jeg et par fine lænestole. Den ene kunne godt trænge til et nyt betræk, men det er godt nok lidt dyrt. Jeg tror egentlig godt, at jeg kunne gøre det selv, men jeg har ikke rigtig modet pt. 

Den anden ting var, at stolene ikke passer så godt i farverne til vores skrummel af en sofa. Men pink passer farvemæssigt til begge, så det bruger jeg til at hæfte møblerne sammen med. 

Så er det godt at jeg mægtig godt kan lide pink.

Overtrækket er lavet af en thainederdel, som jeg har købt i en genbrugsbutik for 40 kr., aldrig brugt. Så er det vatteret og sat sammen med et andet stof. 

Der blev lidt stof til overst, det blev, som man kan se, brugt til en pude