Hausgemacht eller på nudansk diy

15-05-2019

I nogen tid har jeg været på jagt efter stof til køkkengardiner, det skulle være i køkkentern, fordi jeg har en lille plan om, at mit lille køkken skal være lidt retroagtigt. Stof 2000 havde ikke noget i køkkentern, de mente, jeg måske kunne finde noget i en genbrugsbutik.

Jeg har kigget efter det, men ikke haft heldet med mig.

Men så var jeg i Viborg til ginger,goes.banana’s udstilling på Viborg museum. Det er altid sjovt at komme lidt rundt i en by, man ikke kender. Forretningerne virker meget mere interessante end ellers. Nå men troldungen, som også var med, spottede en stofforretning, Fjølner, og der måtte hun ind. Jeg gik med sammen med de andre, hr. mand blev efterladt udenfor. Det tager altid lang tid med Troldungen, så mens jeg ventede, fandt jeg noget gult køkkenternet stof, en hvid flæse og to lapper til min yndlingstrøje, og inden de andre var færdige, havde jeg afsluttet min handel.

Stoffet skulle vaskes og rulles først, det kom ikke med de første gange, vi havde vasketid, men det blev vasket og rullet. Og i går hev jeg min gamle gode symaskine, Husqvana 15 kg, frem, og fik syet mine nye køkkengardiner. Vi bor lige over for en skole, så når eleverne keder sig, og det sker sikkert stadigvæk, vi havde sat noget klæbeplast op, men nu er gardinet, det er todelt, sat op.

Så jeg fik sat et længe vente kryds i min lidt lange to do liste.

Bonusinfo: Man kan også købe over nettet hos Fjølner, www.fjoelner.dk.

25-06-2017

Trøje til 5-6 årig. Hjemmelavet både strik og mønster. Strikket på rundpind , ærmer og krop strikket sammen og klippet op. til sidst.

30-12-2016

Efter min mor fik jeg et par fine lænestole. Den ene kunne godt trænge til et nyt betræk, men det er godt nok lidt dyrt. Jeg tror egentlig godt, at jeg kunne gøre det selv, men jeg har ikke rigtig modet pt. 

Den anden ting var, at stolene ikke passer så godt i farverne til vores skrummel af en sofa. Men pink passer farvemæssigt til begge, så det bruger jeg til at hæfte møblerne sammen med. 

Så er det godt at jeg mægtig godt kan lide pink.

Overtrækket er lavet af en thainederdel, som jeg har købt i en genbrugsbutik for 40 kr., aldrig brugt. Så er det vatteret og sat sammen med et andet stof. 

Der blev lidt stof til overst, det blev, som man kan se, brugt til en pude

04-11-2016

Min mor strikkede trøjen for ca 40 år siden. Hun strikkede i alt fire, hr. Mand fik 2, dette er den sidste overlevende. Nu som pude.

04-11-2016

Man syr i den afstand man skal bruge puden med tatte siksaksting, bagefter klipper man de stykker af man ikke skal bruge. 

Her fandt jeg, at det nederste på trøjen kunne bruges som kant, det gjorde afslutningen på puden noget lettere.