07-08-2019

Hr. Mand siger, at han godt kan lide suppe, men det er mest det, som er i suppen, som han spiser.

Dagen før havde jeg kogt noget oksekød og fået en god fond til overst. Først havde jeg tænkt at bare servere den som forret med en æggestand, men så kom jeg til at tænke på hr. Mand og hans forhold til suppe. Så jeg var forbi kineseren og købe dumplings og frisk koriander. I fryseren havde jeg en pose wokgrøntsager., så det var bare at varme suppen komme dumplings i  de skal have en 6-7 minutter. Til sidst de frosne grøntsager, smage til med Herbamare, drysse med koriander. Ups stilkene fra korianderen var blevet skåret fint og kommet i sammen med dumplings.

Bonusinfo: I stedet for dumplings kan man bruge "pastapuder"

24-07-2019

Endelig fik jeg lagt bønner i blød, kogt dem og frosset dem ned portionsvis. Det vil sige, en af portionerne blev eñ del af aftensmaden. De blev sammen med hvidløg og persille vendt i en olieeddike dressing.Så blev der lavet en kartoffelsalat med løg og rød peber ligeledes med olieeddike dressing.

Forleden lavede jeg ratatouille, og tænkte at det ville være godt med lidt lam til, men lam er lidt dyrt for tiden. Men lysten til lam var ikke forsvundet, så jeg købte lidt lammeculotte.

Der blev stukket lidt hvidløg i den og drysset lidt salt på. Så blev den brunet i olivenolie, da den var pæn brun, kom jeg kogende vand (2 dl) og en lille håndfuld mynte på. Ca et kvarter efter var den færdig. 

Bonusinfo: Lammeculotten bestod af to mindre stykker.

16-06-2019

Jeg rørte oksekød med lidt salt, peber og hakket løg og hvidløg. Forede to små forme med tørsaltet økologisk bacon og fyldte halvdelen af skålen med farsen, proppede salat ost i tern ned i farsen (5-6 tern i hver), dækkede med fars og kom bacon ovenpå. Ind i ovnen 200 grader i en halvtimes tid. Serveret med tomatsalat og stegte kartofler (rest fra i går).

Bonusinfo: Salatost er den danske variant af fetaost. 

09-03-2019

I går glemte jeg at gemme, inden jeg lukkede ned, hvilket er DUMT.

Det er menneskeligt at fejle, men kun tåber fremturer i fejltagelser. Ergo morlille er en sten (tåbe).

I går sagde hr. Mand, at hvis han som ung havde vidst, at han ville komme til at sætte pris på, svinekæber, Eisbein mit Sauerkraut, ville han ikke have troet på det, men løbet skrigende bort. I går fik vi svinekæber, og i dag skal vi have Eisbein.

Svinekæber braiseret i øl

Jeg begyndte med at skære løg og et par fed hvidløg i mindre tern, en halv grøn jalapinopeber uden kerner og ligeledes et par gulerødder . Derefter kom jeg olivenolie i en stegegryde og brunede de fire grisekæber. Da de var brunede, kom jeg løg og gulerødder i gryden. Så åbnede jeg en dåse mørkt, tysk øl, tappen knækkede af, men der kom tilstrækkeligt i gryden. Nu kom jeg timian oget par laurbærblade. Lidt Hebamare i låg på gryden og skruede ned for blusset.

Da der var gået ca. 1 ½ time rørte jeg Maizena i og så var retten færdig.

Til retten serverede jeg kartoffelmos, lavet af en blanding af almindelige kartofler og søde kartofler, most sammen med smør og krydret med salt og peber. Når der er søde kartofler i mosen, er det min erfaring, at man ikke behøver at komme mælk i.

Bonusinfo: Jeg havde bladselleri, men det glemte jeg, det ville ikke have været så dårligt.

14-02-2019

Der var salat, tomater, løg, hvidløg, avocado, olivenolie, balsamicoeddike og nogle pølser fra Hanegal, Andet var det såmænd ikke, vi var ikke så sultne, da vi havde fået en lidt sen frokost.