09-03-2019

svinekæber braiseret i øl

I går glemte jeg at gemme, inden jeg lukkede ned, hvilket er DUMT.

Det er menneskeligt at fejle, men kun tåber fremturer i fejltagelser. Ergo morlille er en sten (tåbe).

I går sagde hr. Mand, at hvis han som ung havde vidst, at han ville komme til at sætte pris på, svinekæber, Eisbein mit Sauerkraut, ville han ikke have troet på det, men løbet skrigende bort. I går fik vi svinekæber, og i dag skal vi have Eisbein.

Svinekæber braiseret i øl

Jeg begyndte med at skære løg og et par fed hvidløg i mindre tern, en halv grøn jalapinopeber uden kerner og ligeledes et par gulerødder . Derefter kom jeg olivenolie i en stegegryde og brunede de fire grisekæber. Da de var brunede, kom jeg løg og gulerødder i gryden. Så åbnede jeg en dåse mørkt, tysk øl, tappen knækkede af, men der kom tilstrækkeligt i gryden. Nu kom jeg timian oget par laurbærblade. Lidt Hebamare i låg på gryden og skruede ned for blusset.

Da der var gået ca. 1 ½ time rørte jeg Maizena i og så var retten færdig.

Til retten serverede jeg kartoffelmos, lavet af en blanding af almindelige kartofler og søde kartofler, most sammen med smør og krydret med salt og peber. Når der er søde kartofler i mosen, er det min erfaring, at man ikke behøver at komme mælk i.

Bonusinfo: Jeg havde bladselleri, men det glemte jeg, det ville ikke have været så dårligt.