fisk 2

08-05-2020

Hornfisk er jo den absolutte yndlingsfisk herhjemme, den kan lavet på utallige måde, jeg har lavet en del forskellige.

Jeg startede med kartoflerne, når det ikke blev ris, som ville være det mest naturlige, skyldes det at jeg havde nye kartofler, som jeg gerne ville bruge inde, de var blevet kedelige. De blev lavet til ovnfritter. Så ordnede jeg mine 2 hornfisk, som blev skåret i 4 stykker. De blev dyppet i en blanding af æggehvide, vand, 1 tsk.bagepulver og maizenamel

Jeg skar et bundt forårsløg i skiver, et stykke ingefær og hvidløg blev skåret fint, 2 røde peberfrugter blev skåret i skiver, det kom ned i min  sauterepande sammen med olivenolie, da det var varmet igennem, kom jeg 1 dl risvin, 2 spsk.østerssauce, risvinseddike og fiskesauce i. 

De fire hornfiske stykker blev stegt i ret varm olie. 

Bonusinfo: Vi fik en dejlig Alsacevin til.

12-01-2020

Ovnen tændes på 200 grader. 

En blanding af søde kartofler og almindelige bagekartofler skrælles og skæres i stave. De kommes på en bagepapir og olie kommes på. Og ind i ovnen med dem.

Et kvarter senere sættes en wok eller lignende over med et par skefulde olivenolie ,  når den er godt varm, åbnes pakken med de istandgjorte muslinger, og de kommes i sammen med hvidløg og en teskefuld pesto Arrabbiata, ikke voldsom stærk chiliblanding, men dog stærk. Låg på så varmen bliver i gryden, wokken. Min støbejernsgryde forsvandt under flytningen?

Ca ti minutter senere er alle muslingerne åbne, fritterne er færdige. Mayonnaise er rørt op med hvidløg, citronen skåret ud. Et voila der er serveret.

Bonusinfo: Der var intet sand i muslingerne. Så pølserne får vi i dag sammen med en spidskålsalat.

27-09-2019

 

 

Vejret viser sig ikke ligefrem fra sin bedste side, så i går kom jeg ikke udenfor, bortset fra at jeg var i vaskekælderen for at rulle diverse.

Derfor kom jeg ikke i byen, men vi måtte nøjes med, hvad der var i køleskabet og fryseren, men det var heller ikke så ringe endda.

I fryseren havde jeg en portion hummersuppe og 250 g store rejer med skal. Så havde jeg løg, hvidløg, ingefær, 3 mindre peberfrugter og 2 tomater i grøntsagsskuffen. I køleskabet hentede jeg et teskefuld red currypaste. Og ellers var det rapsolie, Herbamare og koriander.

Vand blev sat over med Hebamare til rejerne og til at spæde suppen med. Løg og hvidløg blev skåret i små tern og kommet ned til olien, så ordnede og tilsatte jeg revet ingefær og peberfrugterne i tern. Lige efter kom jeg den frosne hummersuppe ned til blandingen. Det stod så og hyggede sig, mens rejerne blev røde og færdige. Rejerne blev fisket op, og jeg kom noget af kogevandet, et par dl., ned til grøntsagerne, det skulle jo være en suppe. Tomaterne blev skåret i tern og kom også i suppegryden. Også hyggede gryden sig igen ved lavt blus, og jeg ”brændte” fingrene på at pille rejerne.

Jeg slukkede for gryden og kom rejerne i sammen med lidt frisk koriander. Rejer er ret kedelige, hvis de får for meget.

Bonusinfo: Salt var ikke nødvendigt.

03-06-2019


Det er en ret jeg har lavet rigtig tit, den bliver en lille smule forskellig fra gang til gang. Den er hurtig at lave, og den smager altid godt. Sik hedder vist helt på dansk. Jeg har en tidligere opskrift herinde.

Løg og hvidløg blev henholdsvis skåret i tynde skiver og fint hakket. Et halvt bdt. asparges blev ordnet, det vil sige, at enderne blev brækket af så langt nede som muligt. Og de blev skåret i pæne stykker. Løgene blev (ikke brunet), men stegt i smør til de var klare, hvorefter jeg helt 300g madlavningsfløde over. Jeg havde smagt på den røgede sik, den var ret salt, så jeg kom ikke salt ved.

Den røgede sik blev ordnet for skind og ben og plukket i mindre stykker. Nu var saucen småkogende og jeg kom arpargeserne i, 3-4 min senere kom sik'en i. 

Pasta var i mellemtiden blevet færdig, så efter at vandet var hældt ud, kom den i saucen. Gryden fjernes fra gryden og strimlet røget laks og dild blev vendt i. Hvis den røgede laks får for meget varme, mister den sit blanke udseende.

Bonusinfo: Retten blev lavet i Sverige.

14-05-2019

Safran  opløses i en skål med kogende vand. Olivenolie kommes i en gryde, 200 g kyllingefilet brunes og sættes til side, Hakket løg og hvidløg kommes i gryden, det varmes godt igennem uden at tage farve, så vendes en kop ris i og vandet med safranen kommes i gryden sammen med kyllingefileterne og en skefuld Herbamare. Låg på, rør rundt engang imellem og  hold øje med, om der skal mere vand på. To tomater i både kommes i efter ca. 15 minutter og til sidst 150g frosne rejer. Hvis rejerne får for længe bliver de kedelige. 

Bonusinfe: 0,2 g safran koster 27 kr, men den kan ikke undværes.