fisk 2

03-06-2019


Det er en ret jeg har lavet rigtig tit, den bliver en lille smule forskellig fra gang til gang. Den er hurtig at lave, og den smager altid godt. Sik hedder vist helt på dansk. Jeg har en tidligere opskrift herinde.

Løg og hvidløg blev henholdsvis skåret i tynde skiver og fint hakket. Et halvt bdt. asparges blev ordnet, det vil sige, at enderne blev brækket af så langt nede som muligt. Og de blev skåret i pæne stykker. Løgene blev (ikke brunet), men stegt i smør til de var klare, hvorefter jeg helt 300g madlavningsfløde over. Jeg havde smagt på den røgede sik, den var ret salt, så jeg kom ikke salt ved.

Den røgede sik blev ordnet for skind og ben og plukket i mindre stykker. Nu var saucen småkogende og jeg kom arpargeserne i, 3-4 min senere kom sik'en i. 

Pasta var i mellemtiden blevet færdig, så efter at vandet var hældt ud, kom den i saucen. Gryden fjernes fra gryden og strimlet røget laks og dild blev vendt i. Hvis den røgede laks får for meget varme, mister den sit blanke udseende.

Bonusinfo: Retten blev lavet i Sverige.

14-05-2019

Safran  opløses i en skål med kogende vand. Olivenolie kommes i en gryde, 200 g kyllingefilet brunes og sættes til side, Hakket løg og hvidløg kommes i gryden, det varmes godt igennem uden at tage farve, så vendes en kop ris i og vandet med safranen kommes i gryden sammen med kyllingefileterne og en skefuld Herbamare. Låg på, rør rundt engang imellem og  hold øje med, om der skal mere vand på. To tomater i både kommes i efter ca. 15 minutter og til sidst 150g frosne rejer. Hvis rejerne får for længe bliver de kedelige. 

Bonusinfe: 0,2 g safran koster 27 kr, men den kan ikke undværes.

16-02-2019

For nogen tid siden faldt jeg over en dåse med kokosmælk og grøn karry, da jeg nu havde muslinger, tænkte jeg, at jeg kunne lave en asiatisk muslingeret med dåsen.

Jeg hakkede et løg, 3 - 4 fed hvidløg, et par stængler bladselleri, et stykke ingefær, som jeg kom i wokken, der var varmet op med lidt rapsolie, da det var varmet godt igennem, men ikke brunet, kom jeg muslingerne i, det meste vand havde jeg hældt fra.  Efter en 5 – 10 minutter hældte jeg lidt mere væske fra muslingerne og kom kokosmælken med den grønne karry i. Og noget ingefærmynte blev lige strøet hen over.

Bonusinfo: Ja jeg smagte på det, det smagte godt ikke for stærkt, men fint. Men havde jeg smagt på en musling var det hele røget ud på grund af sandet.