25-04-2019

Bøffer af aubergine

Jeg er ikke veganer og heller ikke vegetar, men det er ikke en hindring forat sætte pris på vegetarisk mad.

Opskriften er næsten fra Kirsten Skaarups kogebog "klimavenlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer.

Kirsten Skaarups opskrift er vegansk, hun bruger ikke æg men loppefrø pisket i en 1/2 dl. havrefløde. 

Jeg penslede mine boller med æg og brugte resten i farsen.

1 løg og 3 fed hvidløg skæres i små tern, jeg brugte forsigtigt minihakkeren, det bliver varmet i olivenolie endelig ikke brunet, kun til de er bløde. 1 Aubergine skæres i tern og kommer ned til løgene og brunes. Jeg tilsatte lidt mere olivenolie. Det blev taget af panden og kom i en skål sammen med krydderurter, salvie,  og blev findelt med stavblender, derefter kom jeg resten af ægget, 1 dl havregryn og loppeskalsfrø, Husk, samt lidt Tamari i. Farsen var lidt fugtig, så jeg rørte lidt mel i. Salt og peber og så blev det formet til bøffer, der blev 5 styks. Stegt i olivenolie.

Vi er to personer så de fleste opskrifter er til to

Bonusinfo: Hjemmelavede sandwichboller og pølsebrød bliver bløde, hvis man tilføjer fedtstof.