Tomatsuppe til frokost

I forgårs, aha her kommer det fejlplacerede s i "i sommer"s"". Men altså i forgårs fik vi en langtidsstegt oksebov. Jeg kom mere eller mindre ved en fejltagelse for meget væske, dels vand, dels tomatpuree, faktisk en hel flaske af sidstnævnte, så der blev en del til overst, som jeg ikke umiddelbart kunne bruge. Udover boven var der løg, hvidløg, bladselleri, lidt honning og Herbamara i væsken. 

Nå den overskydende suppe gemte jeg til i går, hvor jeg suplerede med en dåse flåede tomater lidt mere Herbamare. Jeg smagte til med lidt honning. 

Creme fraiche med estragon som topping.

Rillettes

 Så i TV2 at man kunne lave rillettes af resterne af andestegen og flæskestegen, jeg nåede ikke at se hvordan, men jeg har en opskrift på rillettes, og ellers er den nok inde på TV2's hjemmeside. Rillettes er en slags fransk sylte. 

Jeg fik rester med hjem fra julemiddagen og sørgede også for at få en del af fedtet med hjem. Der var jeg måske en smule fedtet, for der skal en del fedt til. Så det har jeg brugt min morgen til

Kødet fra and og flæskesteg blev skåret i mindre stykker og kom sammen med et hakket løg, lidt hakket hvidløg, lidt salvie samt fedtet i min støbejernsgryde på absolut mindste plus, og der blev det stående i tre timer med hyppig omrøring og af og til et skvæt vand (kunne med fordel have være hvidvin), af mangel på hvidvin kom jeg lidt balsamico i. Til sidst blev det smagt til med salt og peber. 

Flammkuchen

Bund: mel, loppeskalfrø, gær, lidt olie, vand, salt

Loppeskalfrø kommer jeg i for at få lidt ekstra fiber. Det er ikke nødvendigt.

Jeg starter med vand og gær, Så olie. og så mel lidt ad gangen og salt. Når jeg begynder på den måde, kan jeg se/mærke hvor meget mel der skal i. Det æltes sammen, og stilles til hævning. Når dejen er hævet rulles den så tyndt ud som muligt.

Topping

Creme fraiche, løg, panchetta eller en snydebacon, de har i Rema1000, den er mager, skåret i tern og smager godt. Desværre fås det ikke økologisk.

Løgene hakkes fint gerne i minihakkeren. Creme fraichen smøres på bunden, løg og panchetta fordeles på bunden, Bages i en god varm ovn til kanterne er brune, Fra 10 min og opefter. 

Kan serveres med en salat af rucola og tomat, olie/eddikedressing. Jeg brugte lidt eddike fra et glas asier, det var ikke så ringe endda.

 

Flammkuchen med rucolasalat

Tapas

 

 

 

Rejer i hvidløg. grillet rød og gul peberfrugt med olie og kapers, grillet aubergine og portobellosvampe. Mayonnaise rørt med dijonsennep. Nye danske med løg og mayonnaise serveret med et ølandshvedebrød fra Lagkagehuset.