Voksbønner med vinagre dressing, hvidløg og tomat.

Mad vi spiste i Berlin

El Fayat i Ottostrasse

El Fayat i Ottostrasse

http://www.ubs-ev.de/kochschule.html

Dussmann, en af de bedste kager, jeg har smagt.

Sovs eller sauce

Forskellen mellem sauce og sovs er primært mængden. 

Brun sovs, man starter med en roux, kendt fra Cayonområdet. Smør smeltes og melet tilsættes, ca 50/50 i mængden, Det tager sin tid at brune melet. og man skal stå der hele tiden og røre og røre, men resultatet er det hele værd. Når melet er blevet brunt, tilsættes væsken gradvis. Bouillion, rødvin er fint, hvis man vil have en gammeldags mælkesovs, skal melblandingen være noget mørlee end på billedet. 

 

Sauce eller sovs

 

Hvis ,man skal bruge en lys sovs(bechamel), smelter man forsigtigt smør og tilsætter så mel. Det varmes godt igennem til melet nærmest smelter, men uden at det tager farve, Det kan godt tåle lidt længere, end det har fået på billedet.Især fordi den hvide sovs som regel spædes op med mælk. 

Ketchup

Hverken Irma eller Rema1000 havde Isis ketchup. Ja hvad gør man så. man laver den selv.

2 modne tomater

1 lille frisk rødløg

Konc. tomatpuree, jeg har en tube i køleskabet, men ca 3 tsk.

En anelse sambal olik

Herbemare 1 tsk.

Så lidt vand som muligt for at få så meget som muligt ud af minihakkeren.

Isis flydende sødemiddel, hvor meget 10 dråber, mere hvis den skal være sød, mindre hvis ikke, afhænger også af tomaterne.

Tomater og rødløg kommes i minihakkeren og hakkes så fint som muligt. Det kommes i en kasserolle og koges godt igennem, min kasserolle er købt af opvaskeren, den var lidt dyr, men har sliplet overflade og er nem at rengøre. Så røres Herbemare og det flydende isissukker i sammen med en anelse sambal olik. Ja kommes i en skål

Et voila Ketchup.

 

 

 

Morgenmad

 

 

Yoghurt med passionsfrugt og "hjemmelavet" drys.

Det er bare at tømme passionsfrugterne i yoghurten og røre rundt, jeg bruger 0,1 % økologisk yoghurt.

Drys:

Rugbrød, mandler, steviasukker og Husk blendes i min uundværlige minihakker. 

Bonusinfø, Husk er en mærkevare, man kan købe økologisk loppeskallefrø væsentlig billigere i Irma.

Når man tror, man har knækket koden til at ordne granatæblerne, må man lære om igen

Svensk ost Vesterbottenost, der smager godt og kan bruges bl.a. som parmasan