Til den lille sult 2

10-06-2020

I Berlin stiftede vi for flere år siden bekendskab med Flammkuchen,  vi har senere også spist den, hvor den kommer fra, i Alsace. 

Men den er ikke svær at lave selv. 

Vand, gær, lidt salt og pizzamel  æltes sammen, jeg brugte ca. 2 dl. vand, 1/4 pakke gær, en knivsp salt og så meget mel, at dejen får en passende konsistens. Dejen får lov til at hæve. 

Ovnen tændes på 250 grader. Imens hakkes et løg fint, en pakke bacon skæres i tynde strimler.  Når dejen er hævet, rulles den ud og lægges på bageplade, det er lettet at rulle den ud mellem to lag bagepapir. 

Den smørres med creme fraiche i et ikke for tynd, men heller ikke tykt lag. Bacon og løg kommes på. Den kommes i ovnen ved god varme 250 grader  til den har fået brune kanter ca. 20 min. 

Bonusinfo: Den er god til velkomst drink, eller i stedet for bruchetta, mens man venter på maden.

22-03-2019

Salat er ikke rigtig min spidskompetence, men nød bryder alle love.

Hvad kan man lave i et lille , ja næsten ikke eksisterende køkken. Salat. Hvad har vi: Salat, en plastikcitron, olivenolie, æg, salt, en dåse sardiner og hvidløg. 

Salaten er købt færdigskyllet, hvilket giver to fordele, der er ikke plads i køkkenet til at skylle den, og vandet lugter og smager af klor.. Den kommes i mangel af en skål på en dyb tallerken, salt, olivenolie, et halvt hvidløg i meget små tern og citronsaft  kommes på..

2  kogte æg skæres i skiver og lægges sammen med sardinerne på salaten. 

Og jeg kom lidt ekstra, citron, olivenolie og salt på.. 

Der er en brødrister, så vi fik noget ristet brød, som var gnedet med lidt hvidløg og dryppet med en anelse olivenolie til. 

Bonusinfo: Et grønt drys ville have sat prikken over i'et.