Blog

18-05-2019

Vi fik ikke fisk i går, så det skulle vi da bare have i dag. Der var ingen hornfisk, men de ville heller ikke have været friskfangede, men dorado, jeg tog to styks. 107 kr. fisk er ikke billig mad.

Samtidig havde jeg vildt lyst til kinesisk mad, og da jeg har en klassisk kinesisk kogebog, var det bare at finde en oskrift.

Jeg fandt to, en dampet og en stegt.

Kunne jeg bestemme mig , næh to fisk, to opskrifter, men ingefær, hvidløg og forårsløg gik igen hos dem begge, så det kastede jeg mig da bare ud i.

Fisk er hurtig mad, 10 min.'s tilberedning, det er et maksimums tiden, med mindre det er en stor laks eller pighvar, og det var der ligesom ikke tale om .

Det gik godt, det blev vellykket, og det var kun mig  der vidste, at det skulle  have været tynde strimler ingefær og hvidløg i den ene og de samme hakkede i den anden, men jeg kom til at gøre det omvendt.

Den enes farve skyldes chili, den abdens soya.

Bonusinfo: Hr. Mand vasker stadig op.

14-05-2019

I Annecy i Frankrig kunne man i supermarkedet, som var kæmpestort, købe ind til paella, lidt muslinger, lidt blæksprutte, lidt rejer, lidt jomfruhummer hos deres fiskehandel. Man kunne også købe en færdig blanding. Det kan man ikke i København. Det gør, at paella er bedst at lave til mange.

Hvad gør man så, når man får en uovervindelig trang til paella og kun er to, tja man laver et kompromis. Der kom ingen muslinger i, Kvickly i Helsinge havde heller ikke nogen. fisk 2

11-05-2019

Egentlig vil jeg helst forbigå denne pragtfulde fisk i tavshed, fordi der er så få erhvervsfiskere, som fanger den. 

Det er nok den mest alsidige fisk, jeg kender, og så smager den rigtig godt. Pighvar er nok lidt bedre, ikke meget men til gengæld meget dyrere, selv om hornfisk også er kommet pænt med. 

Sidste uge fik vi den i klassisk udgave med kartofler og persillesovs. I går med tartarsauce,Diverse, og ærtepure. Og en lille smule kartofler og gulerødder. Søtunge er da ok, men håbløst overvurderet.

Bonusinfo: Og får man ikke spist op, er der en fin rugbrødsmad næste dag.

10-05-2019

Det er nat, og jeg kan ikke sove. Det sker ret tit, selvom jeg er træt, kan jeg ikke finde ro. 

Vi er taget i sommerhus, jeg skulle til træf med " det gode selskab" i Hundested. Vi ses med regelmæssige mellemrum, spiser godt og snakker. 

Men det er nu ikke grunden til mit natteroderi denne gang. Af en eller anden grund blev menuen denne gang vegetarisk, og da jeg efterfølgende også spiste lidt, også vegetarisk, sammen med hr. Mænd, har jeg sandsynligvis forspist mig.

Siden vi kom hjem fra Portugal, har menuen været vegetarisk for at få gang i tarmsystemet.

Bonusinfo: Selv om det er vegetarisk, skal man ikke sætte maven på overarbejde.

 

05-05-2019

Ved en dum fejltagelse fik jeg slettet min blog for nogle måneder siden. Det er ærgerligt på flere måder, jeg har ingen ide om, hvordan andre kommer ind på min hjemmeside, jeg kan se at det ikke er den ”nye” blog, som er den mest besøgte, faktisk er det sådan rent statistisk, at at der i alt har været det samme antal besøgende på bloggen i de måneder, som der plejede at være om ugen, men der er trafik på andre sider. Og det vil jeg sige, jeg er kommet i gang med at bruge dem igen.

Desuden opdaterer jeg forsiden. Så de sidste nyheder kommer derind. F.eks.:

Bonusinfo: Det går lidt sløvt med oprydningen af nogle sider.