Blog

16-09-2019

Da vi fik en lejlighed i Berlin, skulle vi til at sortere affald for alvor. I København på det tidspunkt var det kun papir, der blev sorteret fra. 

I Berlin opdagede jeg, at langt det meste af vores affald simpelthen var plastik. Det var en øjenåbner af rang.

Nu er i København skal vi også sortere i større grad. 

Top 4 listen:

  1. Plastik. Tit må vi vente, fordi der ikke er plads i den store affaldsbeholder.
  2. Det vi ikke kan sortere, blandingsprodukter, meget snavset materiale, ting vi ikke ved, hvad er. Kort sagt almindeligt skrald
  3. Madrester: Fiskeben, skræller, blomster. Den bliver smidt ud hver dag, selv om den langtfra er fyldt.
  4. Pap og aviser. Information er en meget tynd avis. 

Jeg kan se i affaldscontainerne, at der bliver spist meget pizza i vores område. Der burde opstilles en specielbeholder til pizzapap, da det ikke må komme ned til pap.

Bonusinfo. Vi har købt affaldssorteringsbeholdere.

14-09-2019

Vores kalender for september er fuldstændig overtegnet fra start til slut. Vi er knapt halvvejs inde i måneden, og der er meget at se frem til endnu. 

I går stod der ikke noget på kalenderen, jo jeg skulle have hentet Legodrengen til hygge og overnatning, det blev så ikke til noget af andre grunde. Han kommer i dag istedet for.

Pludselig havde vi ikke noget vand, nå det skulle da have været dagen før, der skulle lukkes. Vi tænkte, der er nok nogen, som lige skulle have ordnet et eller andet. Hr. Mand går ned for at vaske, det skal vi i et andet hus, så han aner intet ondt. 

Maskinerne bliver fyldt, der bliver betalt for vasken, og han starter den første.

Alarmbesked : ÅBEN FOR VANDET. 

Noget restvand var kommet i tøjet, det var vådt. 

Vi har to timer til at vaske i, hverken mere eller mindre.Vi måtte bestille ny tid, den blev på grund af optagede maskiner noget forskudt. 

Balladen startede kl. 11 vi var færdige kl 15, der var heldigvis nogen, som ikke benyttede sin vasketur.

Jeg tænkte, jeg ville forkæle hr. Mand med lidt lækkert til aftensmad. I stedet blev det mig, for da jeg nævnte lækkert mad, tænkte hr. Mand straks på Sushi. Han henter den på Frederiksberg.

Bonusinfo: Han bliver genkendt.

10-09-2019

En gang var hr. mands livret "Fyldt hvidkål".

Men .....

For efterhånden længe siden, da Musen var flyttet hjemmefra, men ikke havde fået børn, og Troldungen stadig boede hjemme, havde jeg lavet Fyldt hvidkål.

Fyldt hvidkål er ikke kun til to, så jeg havde inviteret Musen med sambo til middag. Nu ligger landet sådan, at Troldungen ikke kan lide Fyldt hvidkål som i overhovedet. Til hende havde jeg så smurt et stort stykke med rigeligt roastbeef og tilbehør. MH..... der sad et par stykker. og den ene var hr. Mand. og kastede længselsfulde blikke på smørrebrødet. 

Bonusinfo: Hr. Mand er til kor om mandagen og kommer forholdsvis sent hjem, derfor fik vi smørrebrød.

07-09-2019

I dag var vi til fødselsdag i Birkerød,  vores ældste ven er blevet 70 år for nogle dage siden. Så vi var en del samlede til brunch i Jægerhytten i Birkerød..

 Den ligger smukt ved Sjølsø,  Og brunch er en herlig indførelse, og især nu hvor ældstevennen er blevet tørlagt, passer den fortrinlig. 

Maden og selskaber var dejligt.

Vejret viste sig fra sin smukkeste side med et dejligt strejf af efterår. 

Det er en omgangskreds, som vi har kendt i mange år, lidt forandrede er vi alle. -Og børnebørnene, som vi har set med mellemrum, siden de var født, er flyvefærdige.

Bonusinfo: Jeg havde min Masajskjorte med traner på. Det havde en anden også., L. Heldigvis havde vi hver sin.

06-09-2019

Nu har jeg ikke set alverdens storbyer, men på top 25 er der fire, hvor jeg har været. 

London, som set fra min synsvinkel ikke var noget særligt, ligger på første pladsen. Der kan man bare se. Jeg har kun været der en gang, og tænker ikke, jeg gider igen.

Paris, ja jeg vakler lidt mellem Paris og Stockholm som den bedste, er nummer to. Stockholm er slet ikke på listen, og jeg er ikke engang sikke på, at når de ligger side om side hos mig, at det så bare skyldes navnet Paris.

Første gang jeg var i Paris var i 64 sammen med min mor en meget varm sommer. Siden har jeg været der flere gange, men efterhånden er det længe siden.

Prag er på listen, for mange turister på for lidt plads. Alle har ellers berømmet den, hvor fin, flot og spændende, den var. Ja vi var ikke imponerede. Der kommer vi nok ikke igen.

Lissabon er på listen, tja hvad skal jeg sige, Portugal, maden undtaget, var fin, Lissabon fangede os ikke rigtigt, selvom vi tog ind til den flere gange. Billig og ikke særlig lang togrejse. 

Bonusinfo: Jeg er ærgerlig over, at Løkke er gået, men af de helt forkerte årsager.