Blog

12-01-2020

For efterhånden et godt stykke tid siden købte vi muslinger, hvilket langt fra var usædvanligt, men det var usædvanligt at de var uspiselige på grund af sand. 

Der kan sagtens være sand i muslinger, men lige i Coops, som er beregnet til at tilberedes lige fra pakken, var det første gang, jeg oplevede det.

Så i lang tid og mange gange nøjedes jeg med at kaste lange betænkelige blikke på pakken med muslinger. 

Men forleden tog jeg chancen, jeg havde en pakke hanegalpølser i baghånden, og da jeg havde tænkt mig at servere ovnfritter af en blanding af søde kartofler og almindelige bagekartofler, ville der hurtigt kunne komme noget andet på bordet.

Moules frites.fisk 2

Bonusinfo: Det er ikke nogen dårlig ide at blande søde kartofler med almindelige, heller ikke i kartoffelmos

05-01-2020

Dejlig film, tænk den er fra 85, det føles som i går, at jeg så den, men det er det jo så ikke ligefrem.

Det meste at mit liv har jeg boet øverst, ikke altid det samme sted. 

Da vi flyttede for godt 2 år siden til en stuelejlighed, var især hr. Mand bekymret for at miste himlen. Det havde han ikke behøvet, vi har faktisk fået meget mere himmel. Vores vej er bred og vores genbo er en skole, ikke en af de klassiske københavnerskoler, men en mere lav af slagsen, det er nok noget af det fredeligste, man kan bo i nærheden af. På den skole, jegg arbejdede på, flyttede et andepar ind i fiskedammen i påskeferien, der blev de til ællingerne var kommet, hvorefter de begav sig ud i Vesterbros traffik over til Enghaveparken ledsaget af skolebetjenten. 

Vores genbo til den anden side er S - togsbanen, som Troldungen sagde, da vi flyttede, det er godt i høre så dårligt, at den ikke vil genere jer. Det er ikke så slemt, vi kan sagtens føre en samtale ude på altenen, selvom toget kører forbi, måske har vi her en fordel af at bo i stuen. Det er dog heller ikke en af de meget traffikerede linjer, som vi bor ved. 

Så vi har himmel til begge sider og smukke, smukke træer.

Bonusinfo: Vi bor stadig på Østerbro, men det er kun postnummeret. 

03-01-2020

Det smukke Nytårsbord

22-12-2019

Det var som sædvanligt hyggeligt. Det er efterhånden en gammel tradition, at hr. Mands søster holder julefrokost lørdagen før juleaften. Vi er mere eller mindre de samme år efter år, før i tiden mødtes vi med de stort set de samme mennesker to gange om året. Det er heldigvis ikke fordi, der er nogen, som er faldet fra, faktisk er der kommet en del flere til. Det skyldes, at vores børn er blevet så voksne, at forældre ikke længere holder fødselsdag for dem. 

Men det er hyggeligt at se de forskellige den ene gang om året.

Maden og drikkevarerne skal man heller ikke kimse af.

Bonusinfo: Hr. Mand sidder ikke ved siden af Poul Newman.

 

 

13-12-2019

I den besynderligt indrettede hotellejlighed vi boede i ved vores sidste besøg i Berlin, var der iudover en stor seng i køkkenet også en opvaskemaskine, som, når man åbnede den, fik skubbet panelet langs køkkenbordet ud. 

Hr. Mand brugte opvaskemaskinen, den fik lov til at klare opvasken hver dag.

Her gik det så op for mig, at hr. Mand ikke ville være ked af at have en opvaskemaskine til rådighed. Det har vi så gjort, den kom onsdag. De der havde lejligheden før os, havde haft opvaskemaskine, så en del af installationen var der stadig, men en ting havde vi fået flyttet, nemlig stikkontaakten. Og da der er jordstik, måtte de ikke flytte det. 

Så på mandag kommer der en elektriker. 

Bonusinfo: De første to elektrikere, som jeg kontaktede, kunne først komme i januar.