Blog

27-11-2022

Før: æggene skal være mellem 3 og 7 dage gamle, når vandet koger, rører man, så der kommer en hvirvel i vandet. Den holdes ved lige, mens man forsigtigt kommer æg uden skal i. De er færdige ø, når man har sunget God save the King en gang. 

Nu: Jeg kommer lidt eddike i det kogende vand, derefter kommer æggene i uden skal  et ad gangen. Hviden samler sig om ægget, når det ser færdigt ud, er det færdigt. Piece of cake.

Bonusinfo: Tak til Tareq Taylor fra "Dage i haven"

26-11-2022

Så fik jeg en ny, den var på tilbud, og da jeg også havde en del bnus, kostede den lig godt 400 kr. Den er større end min gamle.

Bollerne blev bagt på surdej, ølandshvede, manitobamel og lidt salt

De stod og hævede fra kl 17.30 til næste morgen, hvor jeg formedelst dem, lagde dem på bagepapir, lod dem stå og efterhæve i airfryeren. De blev bagt først i et kvarter, så vendte jeg dem og gav dem 6 minutter, fordi jeg syntes bunden var for blød. 

De blev gode.

I går lavede jeg fritter af røde kartofler, de var også gode. 

Bonusinfo: Beklager pauserne, men ....

06-11-2022

Gået i stå er måske lidt nedtursagtigt, men der har været/er noget, der fylder mere.

Bilen er solgt. 

Hr. Mand går dårligt igen, dårligere end sidst. 

Han er blevet røntgenfotograferet, men har ikke fået besked endnu.  Det tager på humøret, koncentration osv.

Jeg svarede på et spørgeskema, om jeg var optimist eller pessimist, jeg mener klart, jeg er pessimist, men i mens jeg valgte de forskellige muligheder, var jeg godt klar over, at jeg ville komme ud som optimist. 

Hr. Mands appetit er ikke, som den plejer. Han plejer at spise to stykker laks og jeg et, og så har vi et til frokost. Men det kunne han ikke, så vi havde 2 stykker. 

Jeg lavede vores yndlings ret. 

Pasta sættes over

Løg, tomat sauteres i olie.

Spinat, cremefraiche kommes i. 

Til sidst kommes laksen i, den skal kun lige varmes igennem.

Bonusinfo: Det var en ny variation, det var ikke så ringe.

 

17-10-2022

Engang for nogle år siden, endte jeg altid for tit med at lave ratatouille,  når vi skulle have grønt. Jeg holder meget af ratatouille, men der måtte være andet.  Så jeg stoppede med det.

Forleden ser jeg på, hvilke grøntsager, som jeg har, så manglede jeg bare en aubergine til en god gang ratatouille, og det blev det. Vi fik frikadeller til. Selvfølgelig fik vi ikke spist op.

Så jeg brugte resterne af ratatouilleen til en grøn lasagne.

Ratatouille består af i min verden af: Olivenolie, løg, aubergine, rød peberfrugt, squash, tomater, hvidløg, salt og peber. Alt sammen skåret i mundrette stykker, undtagen hvidløget, der presses eller snittes fint. Det kommes i gryden i ovennævnte rækkefølge, når auberginen er mør, krydres der. 

 Lasagnen blev lagt sammen med en lille rest sprød kålblanding, lasagneplader og en færdigkøbt Mornaysauce. Normalt laver jeg den selv, men sommerhus........

Bonusinfo: Jeg havde skrevet det hele før, men sommerhus og netforbindelse, suk.

14-10-2022

Kunne være buffet, meza eller tapas

Som regel køber jeg færdigblandet salat, der bliver mindre spild. Her er det sprød kålsalat. Dressingen lavede jeg selv olivenolie, citron, salt og peber.

Blæksprutter og rejer vendt i dej og stegt i olie. Dejen 1 æg, rørt med kartoffelmel, lidt loppefrøskaller, vand, salt, peber. Blæksprutterne var frosne, ligesom rejerne, der var en del is ved dem, det kom med i dejen, som skulle have en konsistens som en lidt tyk pandekagedej. De blev stegt i olie i vokken. 

Så rørte jeg hvidløg i en god mayonnaise, aioli.

Jeg havde lidt fetaost til overst fra et græsk farsbrød, som vi fik for et par dage siden. 

Samtidig med at jeg bagte brød, havde jeg en rød peberfrugt i ovnen, den må  meget gerne blive mørk. Det blev den og kom i en plastikpose, så er den lige til at få skallen af, når den er kold. Olivenolie, citron, hvidløg,  salt, peber og lidt grønt drys.

Bonusinfo: Blæksprutterne er købt hos Asiens supermarked  Østerbrogade 115 ved Chr.Mindesvej 2100 Ø. Ikke betalt reklame.