Blog

11-08-2022

Saucen laver jeg selv af en dåse hakkede tomater, hvidløg, lidt chili, hnning, capers og basilikum.
Bonusinfo: Jeg har også af og til, kommet tortelinierne i suppe.

10-08-2022

Hvorfor kan de gulerødder, som jeg køber, kun holde i få dage? 

Nå i går fik jeg lavet suppe på ca. 400 g gulerødder, et løg, et stykke Ingefær, et fed hvidløg, smør, 50 g flødeost og Herbamare. 

Smørret blev brunet løg og gulerødder kom i.

Så ingefær, hvidløg og chili

Jeg havde kogende vand, så en skefuld Herbamare blev hældt i.

Det fik lov til at småkoge, indtil gulerødderne var møre, derefter rørte jeg flødeosten i. 

Jeg brugte en stavblender til at få det jævnet.

På Fassbinder und Rauch i Berlin fik jeg en lignende suppe serveret med et stref af mørke chokolade, det er ikke så ringe, så det fik vi også.

Bonusinfo: Vi fik brød til.

 

09-08-2022

Den første dag med kylling. Det var kyllingebryst, som blev skåret i skiver og marineret  og stegt på en pande. . Marinaden var olie, hvidløg, ingefær, chili og citron. Næste dag var det færdigkøbte frosne falafler.

Tilbehøret var salat, den bestod af : Icebergsalat, salatløg, tomat og agurk, ingen dressing.

Når der ikke var dressing skyldes det, at jeg lavede en slags kold sauce,  1 avocado blev blendet med chili, hvidløg, citronsaft og cremefraiche 6%, det var halvdelen af bægeret med cremefraiche,, til sidst smages til med salt. På anden dagen kom jeg lidt mere chili og hvidløg, falafler kræver lidt mere.

Jeg "lavede" falaflerne i min Actyfry, det gik, men var ikke optimalt.

Vi fik ristet brød og tacochips til.

Bonusinfo: Vi er kun to. Så 1 kyllingebryst til hver, og 1 avocado til deling. 

05-08-2022

Det er sket flere gange denne sommer, at jeg lige må finde på et eller andet. 

Kartofler blev ordnet og sat over, 2 løg blev skåret i skiver, hvidløg hakket

Jeg kom olie og smør på en pande sammen med løgene og lidt Herbamare. Senere kom jeg persille ved. 

Men kartoflerne kogte og løgene blev færdige , gjorde jeg salaten klar, hjertesalat, tomater, hvidløg, olivenolie, balsamico og et nip salt. 

Kartoflerne kom i en skål og løgene blev blandet i . Jeg lavede spejlæggene på samme pande. Tja så havde jeg skinke.

Bonusinfo: Der var fedtstof nok på panden , så jeg behøvede ikke at komme mere.

04-08-2022

Jeg manglede varmtrøget lakt, fløde og spinat, til gengæld havde jeg fed græsmælk, persille, maizena og rejer.

Pasta blev lavet sideløbende.

Først stegte jeg laksen i olivenolie og smør, den blev taget af panden.

Mælk, persille, Herbamare og Maizena kom på panden og kogt igennem. Efter panden blev taget af kom rejerne på. Det var optødede rejer. Sovsen blev blandet med pastaen. Laksen blev serveret til.

I opskrifter står der som reget en skefuld olie og smør, det sjældent nok.

Bonusinfo: Jeg bruger af og til Maizena som genvej, opbagning med smør, eller som her i mangel af fløde.