Blog

14-10-2021

Muslingerne blev tilberedt først, så jeg ikke skulle brænde fingrene, når jeg tog dem ud af skallen. Det gør jeg i en vok med olie og Herbamare, der er en del væske ved muslingerne, låg på. Når muslingerne har åbnet sig, er de færdige. Når jeg kan holde ud at røre ved muslingerne, bliver de pillet ud af skallerne. 

Pastaen kommes i kogende vand. 

Porre skæres ud i små stykker.

Hvidløg hakkes

Smør smeltes og porre og hvidlløg kommes i.

Tomater skæres småt ud og kommes ned til porrer og hvidløget. 

Når pastaen er færdig, hældes vandet fra, og den kommer ned til grøntsagerne. Muslingerne kommes i. Muslinger, der ikke har åbnet sig er kasseret ligesom de, der oer gået i stykker.

Bonusinfo: Jeg synes ikke rigtig parmasan passer til, men gerne lidt krydderurt.

07-10-2021

Vores badeværelse er færdigt, dejligt. Men inden da var det toiletvogne udenfor. 

Vores opgang var ikke helt heldig men placeringen, det vil sige, vores vogn var længst væk. Det var åbenbart lidt for langt væk for en af vores naboer.

Tja, hvad gør man så, man holder selvfølgelig øje med rengøringen af vognene, så man kan få fat i en nøgle til et bedre beliggenhed.

Det er naturligvis klart, at de, der helt lovligt havde rummet, slkal fjerne deres ting, så det sætter man da sedler op om i kabinen. 

 Løsningen blev, at de lovlige brugere fik et ny kabine, og nøgletyven måtte dele rummet med håndværkerne. 

Bonusinfo: Der er gulvvarme på badeværelset.

 

03-10-2021

Som tidligere skrevet, kom vi noget senere hjem, end vi havde regnet med. Vi var ikke vildt sultne, men vi kunne godt spise lidt. Hvad gør vi så.

Der var pasta, olivenolie, løg, en porre, seks  tomater, en stilk bladselleri,en chili, nogle fed hvidløg tomatpuré på tube, flydende honning, og Herbamare.

Vand til psta blev sat over, 

Løget blev hakket og kom i en gryde med olie.

Resten af grøntsagerne og tomaterne blev hakket  og kom ned til løget, lidt efter kom jeg tomatpuré og honning i.sammen med en klat Herbamare. 

Det trængte til lidt væske, det blev vand.

På et eller andet tidspunkt,  kogte vandet, og pastaen kommet i med Herbamare.

Det var færdigt, da pastaen var klar., og det blev vendt sammen i en skål

Bonusinfo: Klart nok havde jeg en parmasanost, som blev revet hen over.

03-10-2021

Efter en dejlig tur i det østlige Skåne, Åhus og Kristianstad  kom vi lidt senr hjem.

Vi havde fået en stor og nærende morgenmad i Åhus, herefter var det meningen, at vi skulle til Kristianstad, som også har noget at byde på. Bl.a. et dejligt museum, og et !stort Røde kors loppis med cafe osv. 

Det var her det gik galt rent logistisk  museets cafe var åben, men det var for tidligt, og caféen  i Røde kors var ikke til frokost. 

Så vi tog tilbage til city, der er mange restauranter, svært at vælge, og pludselig skete det, flere begyndte at lukke, og resten åbnede først senere. 

Vi endte på Jernbanecafeen, hr. Mand fandt den bedre end forventet, vi andre fandt, at den var hyggeligt indrettet.

Bonusinfo: Vi kom hjem lidt sent hjem. "Opskrift" følger.

29-09-2021

En af de bedre ting ved at bo i DK er at opleve de forskellige årstider. I går var der det skønneste klare septembervejr. I dag er det tåget.
Bonusinfo: Er det mon mosekonen, som brygger?