28-04-2019

En festlig dag

I går var hr. Mand og jeg i Roskilde til gilde hos svogeren og kortskaberen. Kortskaberen laver de fineste kort både som hobby og til salg. Kortskaberen kan findes på instagram som jette 8853.

Gildet er i den overdådige afdeling, det eneste, der mangler, er mådehold, min mave har i hvert fald været på arbejde hele natten, hvad den kun har været få gange, siden jeg ”vandt” et væddemål, om jeg kunne spise den berømte vaffelis fra Lydolpher, som i sin tid lå på Strandvejen.

Det startede med champagne, ikke nogen dårlig start, og så tog vi ellers til Ro’s torv, hvor vi skulle ind på Flammen. Deres fisk og især deres kød er fabelagtigt. Problemet ligger et andet sted, i min selvbeherskelse, det er så fristende og velsmagende, og der er ingen ydre begrænsninger, man går bare op og henter en ny for stor portion.

Bagefter var vi tilbage hos svogeren, og der stod den på kaffe, likør og kage. Mums.

Og der blev snakket.

Da flere skulle køre bil, holdt vi os tilbage med de våde varer, og takkede nej, da drinksene kom frem.

Dejlig dag.

Måske meget passende, at Flammen ligger i Roskilde, jeg tror, Knagsted og hans klub ville være godt tilfredse..

I lang tid gav jeg min fod skylden for, at jeg begyndte at tage på, men jeg har indset, at det ikke er min fods skyld, jeg tog faktisk slet ikke på i den alt for lange tid, hvor jeg havde svært ved at bevæge mig. Det skete langsomt i sidste meget varme sommer, hvor isen, isene, sneg sig ind på mig igen. Jeg ved ikke, hvordan en iselsker som mig i flere år ikke spiste is, men sidste sommer tog jeg godt nok revanche med mindst en om dagen, og det er lige det ekstra, som sætter sig. Der var én, der mente, at jeg havde tabt mig, det har jeg desværre langt fra, men Ingenøren, som også var til stede, havde. Det havde ikke været svært, de havde skruet op for grøntsager og ned på kød.

Troldungen mener, at jeg ikke spiser så mange grøntsager, som jeg selv tror. Og det skal nok delvist passe, selvom hr. mand og jeg spiser vegetarisk flere gange om ugen, for tit når vi spiser kød, er det lidt sparsomt med det grønne islæt. Jeg har en mavedelle, jeg vil af med, så op med grøntsagerne og ud at gå.

Der sker ikke noget ved, at man forspiser sig en gang imellem, så længe det kun er en gang imellem.

 

Bonusinfo: Luksus for mig er: Champagne, hvide asparges og østers.