26-03-2021

Når noget bliver lavet helt om.

Jeg havde stadig et stykke italiensk bacon liggende, og det skulle bruges, så jeg tænkte pasta men bacon, grønne asparges og forårsløg. Jeg manglede bare asparges, men da jeg ville tage forårsløgene frem, opdagede jeg, at jeg havde et blomkålshoved liggende. Og det skulle bruges, så jeg kom til at tænke på, at det godt nok var længe siden, jeg havde lavet blomkålsgratin. Og efter som stavekontrollen foreslår bilkirkegården i stedet, er jeg nok ikke alene. 

Gratin er ret nemt, men den er ikke så egnet til gæstemad , da den skal serveres, når den er færdig..

Blomkålen deles i buketter og koges i 5-6 minutter i let saltet vand, Herbamare, gem noget af suppen.

. Der laves en lidt tyk sovs, smør, mel halvt mælk og vand fra blomkålen.  Tag gryden af ilden, og riv parmasan i sovsen. Rør 4 æggeblommer i sovsen, pisk æggehviderne stive og vend i .

Smør en form, kom blomkålen sammen med forårsløg, og hæld saucen over. Baconen blev skåret i tern og kom i Actifry.. 

Bonusinfo: Jeg havde glemt hvor godt, det smagte.