03-02-2022

Vegetarisk ret.

Måske ikke så nyt for alle, men jeg har nogle gange set på er ret , som hedder Smhakshuka, og i går tænkte jeg, nu skal det være.

Jeg manglede bare en aubergine og spinat. Jeg fulgte delvis opskriftern. Halverede noget og fordoblede andet.

1 løg, 2 fed hvidløg 1 stk af en frossen, stærk chili, 1 aubergine ( en halv i den oprindelige opskrift)  1 ds mosede tomater, 280 g butterbeans fra karton, 75 babyspinat og sorte oliven uden sten, Herbamare og peber., 4 æg, persille og endelig 50 g smuldret salatost (feta). 

Løg, hvidløg og chile blev hakket fint i minihakkeren. Auberginen  blev skåret i små tern. 

Løg, hvidløg og chili kom sammen med lidt olivenolie i min sauterpande i et par min.

Auberginen kom i med lidt mere olie og stegte med til de begyndte at blive bløde.

Tomaterne kom i og det småkogte sammen i godt 10 min. Bønnerne blev hældt i en sigte og skyllet godt igennem, hvorefter de kom ned til tomaterne, sammen med spinat og sorte oliven uden sten, småkogte i ca 5 min. 

Nu  blev det smagt til med Herbamare og peber

Så lavede jeg 4 huller i saucen  og slog 4 æg ned ihullerne. Retten skulle simre i ca. 4 min. Til æggene blev lidt faste,  det tog lidt længere tid for mig, men måske havde jeg ikke lavet hullerne dybe nok. 

Hakket persille og fetaen blev drysset over retten.

Bonusinfo: Det smagte godt.