Vegetarisk ret.
Måske ikke så nyt for alle, men jeg har nogle gange set på er ret , som hedder Smhakshuka, og i går tænkte jeg, nu skal det være.
Jeg manglede bare en aubergine og spinat. Jeg fulgte delvis opskriftern. Halverede noget og fordoblede andet.
1 løg, 2 fed hvidløg 1 stk af en frossen, stærk chili, 1 aubergine ( en halv i den oprindelige opskrift) 1 ds mosede tomater, 280 g butterbeans fra karton, 75 babyspinat og sorte oliven uden sten, Herbamare og peber., 4 æg, persille og endelig 50 g smuldret salatost (feta).
Løg, hvidløg og chile blev hakket fint i minihakkeren. Auberginen blev skåret i små tern.
Løg, hvidløg og chili kom sammen med lidt olivenolie i min sauterpande i et par min.
Auberginen kom i med lidt mere olie og stegte med til de begyndte at blive bløde.
Tomaterne kom i og det småkogte sammen i godt 10 min. Bønnerne blev hældt i en sigte og skyllet godt igennem, hvorefter de kom ned til tomaterne, sammen med spinat og sorte oliven uden sten, småkogte i ca 5 min.
Nu blev det smagt til med Herbamare og peber
Så lavede jeg 4 huller i saucen og slog 4 æg ned ihullerne. Retten skulle simre i ca. 4 min. Til æggene blev lidt faste, det tog lidt længere tid for mig, men måske havde jeg ikke lavet hullerne dybe nok.
Hakket persille og fetaen blev drysset over retten.
Bonusinfo: Det smagte godt.
Seneste kommentarer