16-02-2022

En omvej

Tja, det skulle ende med hønsekødssuppe, det gjorde det også, men det startede med en "vietnamesisk" kylling. Gåseøjnene skyldes, at det er min egen udgave. 

Af en eller anden grund havde jeg købt en færdig thajsauce, som lå i køleskabet og ventede. Så da jeg skulle bruge kylling til hønsekødssuppe, så i stedet for kylling i karry eller i asparges, gik jeg en anden vej. 

Jeg havde gulerødder, spinat, hvidløg, rød  peberfrugt, forårsløg og frisk koriander. Og så havde jeg købt 3 kyllingelår (overdel) og et underlår. 

Skindet blev taget at lårene, skået i stykker for at blive stegt helt sprødt. Lårene blev kogt i Herbamare, kødet skåret af for at blive brugt i retten. 

Ris blev sat over med Herbamare. Rigtig gættet. Og et dys kardemomme.

Peberfrugt  hvidløg, gulerødder og forårsløg blev ordnet og varmet igennem i lidt olie, halvdelen af thasaucen kom i sammen med 1,5 dl suppe og kyllingekødet. . Det ristede kyllingeskind og koriander blev drysset over. 

Bonusinfo: Sprødt kyllingeskind sr fantastisk.