14-06-2022

Vegan eller vegetar

Frokosten var vegansk, men aftenmaden blev vegetarisk. 

Jeg havde tomater, en frisk plade butterdej, ricotta, asparges, hvidløg,diverse krydderurter fra haven, mynte, oregano, purløg og persille. 

Ovnen blev tændt, hvis det havde været i lejligheden, havde det været på 200 grader, i sommerhus krydser jeg fingre og håber, at det går. 

Når ovnen er "klar", kommer butterdejen i ovnen. Krydderurter  og hvidløg hakkes og blandes i ricottaen med lidt salt og peber.. Asparges skrælles, det var hvide asparges, grønne behøver ikke at skrælles. Tomater skæres i både. Butterejen, som er færdig, men ikke brun, er kommet ud. Den bliver smurt med ricottablandingen, dekoreres med asparges og tomater. Jeg lagde asparges i striber med mellemrum, i mellemrummer kom jeg tomater, skiftevis røde og gule. Tomaterne var små, så de blev skåret i 4 dele. Lidt salt drysses på og olivenolie blev hældt over . 

 Ind i ovnen ca. 10 minutter. Jeg har flere gange fået hvide asparges til en fordelagtig pris i år. Grønne asparges er gode, men hvide er luksus.

Bonusinfo: Jeg fik fotograferet frokosten, men ikke middagen.