22-07-2022

Så er der mad

Svampetærte, rødbeder med feta (salatost) og salat

Svampetærten er fra Tesios, Toskansk landkøkken. 

En stor plade butterdej, 400g svampe og løg, 1 fed hvidløg, 30 g smør, 1 spsk olivenolie, salt og peber.

Saucen, 25 g smør, 25 g mel, 1/4 l mælk, 25 g ost, 2 æg

Bunden er butterdej, jeg brugte blandede svampe og et løg. 

Butterdejen skal fylde noget mere en formen ca 5 cm, da den skal foldes over fyldet.

Der skal laves en opbagning af smør, mel og mælk, godt en 1/4 liter, hvor man kommer et par skefulde revenn ost.

Mens saucen køler ned, steger man løg og svampene i smør/olivenolie, Smages til med salt og peber.

Nu nu pisker man 2 æggehvider stver, den ene æggeblomme røres i opbagningen, æggehviderne vendes forsigtigt i.

Det kommes ned i formen med butterdejen, hvor det ovrskyden butterdej foldes over, der pensles med den anden æggeblomme.

Bages i ovnen ved 190 grader i 50 min. Det er hvad, der står i opskriften, jeg aner ikke, hvilken temperatur min sommerhusovn har, men da der var gået knapt en halvtime, så den brun og lækker ud.  

Rødbederne er kogt i vand , dild og Herbamare ca et kvarter, det er små rødbeder. Så hældes vandet fra og koldt vand kommes på, så er skindet nemt at få af. Jeg kommer olivenolie og balsamico på, drysser med lidt salt ,fetaost og frisk dild.