30-09-2022

Falafler med krydrede kartofler, aioli og salat

Falafler 

Kikærter, der har stået i blød natten over, derefter kogt i 15 min i vand og Herbamare. De kom i minihakkeren med et stykke chili, Jalapeno, og blev findelt. Så blev de rørt med et æg og loppeskalsfrø, Husk. Der hænger væske ved kikærterne, så jeg ventede en times tid, inden jeg formede falaflerne. Loppeskalfrø jævner temmelig meget. 

Imens blev kartoflerne skåret i ud, drysset med Raz el Hanout, jeg har købt det hos Halalslagteren, men man kan undvære eller bruge noget andet, man har. Jeg lavede dem med lidt olie i min Actyfry. 

Falaflerne blev stegt på panden i olie. 

Aioli er en mayonnaise med hvidløg. 

Jeg havde glemt at smage falaflerne til, de manglede lidt salt, så det blev drysset på ligesom fritterne.

Bonusinfo: Husk er et varemærke, man kan købe økologiske loppeskalsfrø billigere i Kvickly. Samme ting. Veganere bruger loppeskalsfrø i stedet for æg.