Blog

05-11-2021

Der er noget, som jeg ikke helt forstår, det handler om salt. 

Når et stykke  pizza, ikke hjemmelavet, bliver gemt til frokost dagen efter, kan jeg ikke spise det, det er på mystisk vis blevet for salt til mig. Det samme har jeg været ude for med brød, lækkert første dag og for salt næste dag.

For et par dage siden havde jeg købt falafler, man selv skulle stege. Der blev et par stykker tilbage, næste dag røg de i skraldespanden  på grund af salt.

Jeg kommer salt på æg og tomater og lidt flere ting, men hvis  noget er salt, kan jeg ikke smage andet end salt..

Jeg forstår bare ikke, at noget smager godt den første dag og bliver uspiselig den næste.

Sidder der en nisse og drysser salt på om natten? Måske den samme, som syr ens tøj ind, når man har hængt det op? 

Bonusinfo: Hr. Mand skal udstille igen.

02-11-2021

Toves venner holdt sit første træf i går. Vi mødtes ved Bohrs tårn ved Carlsberg station, og så skulle vi ellers en rundtur på Carlsberg området. 

For en gammel vesterbroer som mig, der både er opvokset og har arbejdet på Vesterbro, er det lidt af en oplevelse. Jeg har jo passeret området et utal af gange, samt været inde på en del rundvisninger.  Der er enkelte bygninger, der kan genkendes, og noget ser man fra en anden vinkel.  Det var en utrolig spændende tur, Musen fortalte, at byplanlæggere var begyndt at tage Middelalderarkæologer med på råd,  når de skal lave nye byområder. Jeg ved ikke om, de har gjort det i Carlsbergbyen, men der var liv, og selv om der stadig bygges, og det regnede, var der hyggeligt.

Bagefter spiste vi frokost i Klubben på Enghavevej. Et frokoststed kan vælge mellem to ting, når een bestiller uspecificeret smørrebrød, lave det som en lille reklame eller bruge det til at komme af med noget, som man har liggende. Klubben valgte det sidste.

Bonusinfo: Desværre er det møjdyrt at bo i Carlsbergbyen. 

 

31-10-2021

I går var jeg i Fakta jeg skulle lave en madtærte, men manglede en 1/4 l piskefløde.

Men på vejen spottede jeg en flaske rødvin, og vi er altså i Fakta, til den pæne pris af 135 kr. , hvad er det.for en vin? 

Se billedet 

Vinen var rigtig god. Vi delte flasken. 

Madtærten var med fennikel, det havde jeg aldrig prøvet i en tærte før, Jeg havde en fennikel liggende, det var fredag, og vi får fisk. Om fredagen,  Men vi skulle have Rendemasken til overnatning, så jeg besluttede ikke at lave det alt for avanceret. Så vi fik fiskefileter med rodfrugtsfritter, remoulade og aioli. 

Rendemasken sagde nej til remouladen, men ja til aiolien. 

Madtærten var fra madbladet " Spis bedre",  som jeg får, får og får jeg betaler selv.,

For mange år siden holdt jeg  "Mad og gæster", gemte numrene, men da hr. Mand næsten aldrig kan smide noget ud, tog jeg en rask beslutning og smed dem ud, hvilket jeg har fortrudt lige siden. Derfor begyndte jeg at holde "Spis bedre", lidt for at genfinde magien fra dengang..

Bonusinfo: Hr. Mand er god til at gå ned med skrald. 

14-10-2021

Muslingerne blev tilberedt først, så jeg ikke skulle brænde fingrene, når jeg tog dem ud af skallen. Det gør jeg i en vok med olie og Herbamare, der er en del væske ved muslingerne, låg på. Når muslingerne har åbnet sig, er de færdige. Når jeg kan holde ud at røre ved muslingerne, bliver de pillet ud af skallerne. 

Pastaen kommes i kogende vand. 

Porre skæres ud i små stykker.

Hvidløg hakkes

Smør smeltes og porre og hvidlløg kommes i.

Tomater skæres småt ud og kommes ned til porrer og hvidløget. 

Når pastaen er færdig, hældes vandet fra, og den kommer ned til grøntsagerne. Muslingerne kommes i. Muslinger, der ikke har åbnet sig er kasseret ligesom de, der oer gået i stykker.

Bonusinfo: Jeg synes ikke rigtig parmasan passer til, men gerne lidt krydderurt.

07-10-2021

Vores badeværelse er færdigt, dejligt. Men inden da var det toiletvogne udenfor. 

Vores opgang var ikke helt heldig men placeringen, det vil sige, vores vogn var længst væk. Det var åbenbart lidt for langt væk for en af vores naboer.

Tja, hvad gør man så, man holder selvfølgelig øje med rengøringen af vognene, så man kan få fat i en nøgle til et bedre beliggenhed.

Det er naturligvis klart, at de, der helt lovligt havde rummet, slkal fjerne deres ting, så det sætter man da sedler op om i kabinen. 

 Løsningen blev, at de lovlige brugere fik et ny kabine, og nøgletyven måtte dele rummet med håndværkerne. 

Bonusinfo: Der er gulvvarme på badeværelset.