Blog

04-05-2019

I Cascais fldt jeg for et par sko, nej de var ikke specielt billige, nok i samme prisklasse som hjemme. Men jeg købte dem. 

De er lidt svære at tage på, det er den ene ting.

I betragtning af at min blog hedder Ploesen og er opkaldt efter en pløs, er det lidt spøjst, at det lige er ploesen, der driller mig mest på skoene. 

Før i tiden ville jeg næppe have købt dem, fordi de er så besværlige at tage på. Men efter min fodoperation er alt fodtøj besværligt.

Bonusinfo: Tænk, at jeg skulle blive 70, før jeg lærte at bruge skohorn. (Stammer navnet fra kohorn?)

28-04-2019

I går var hr. Mand og jeg i Roskilde til gilde hos svogeren og kortskaberen. Kortskaberen laver de fineste kort både som hobby og til salg. Kortskaberen kan findes på instagram som jette 8853.

Gildet er i den overdådige afdeling, det eneste, der mangler, er mådehold, min mave har i hvert fald været på arbejde hele natten, hvad den kun har været få gange, siden jeg ”vandt” et væddemål, om jeg kunne spise den berømte vaffelis fra Lydolpher, som i sin tid lå på Strandvejen.

Det startede med champagne, ikke nogen dårlig start, og så tog vi ellers til Ro’s torv, hvor vi skulle ind på Flammen. Deres fisk og især deres kød er fabelagtigt. Problemet ligger et andet sted, i min selvbeherskelse, det er så fristende og velsmagende, og der er ingen ydre begrænsninger, man går bare op og henter en ny for stor portion.

Bagefter var vi tilbage hos svogeren, og der stod den på kaffe, likør og kage. Mums.

Og der blev snakket.

Da flere skulle køre bil, holdt vi os tilbage med de våde varer, og takkede nej, da drinksene kom frem.

Dejlig dag.

Måske meget passende, at Flammen ligger i Roskilde, jeg tror, Knagsted og hans klub ville være godt tilfredse..

I lang tid gav jeg min fod skylden for, at jeg begyndte at tage på, men jeg har indset, at det ikke er min fods skyld, jeg tog faktisk slet ikke på i den alt for lange tid, hvor jeg havde svært ved at bevæge mig. Det skete langsomt i sidste meget varme sommer, hvor isen, isene, sneg sig ind på mig igen. Jeg ved ikke, hvordan en iselsker som mig i flere år ikke spiste is, men sidste sommer tog jeg godt nok revanche med mindst en om dagen, og det er lige det ekstra, som sætter sig. Der var én, der mente, at jeg havde tabt mig, det har jeg desværre langt fra, men Ingenøren, som også var til stede, havde. Det havde ikke været svært, de havde skruet op for grøntsager og ned på kød.

Troldungen mener, at jeg ikke spiser så mange grøntsager, som jeg selv tror. Og det skal nok delvist passe, selvom hr. mand og jeg spiser vegetarisk flere gange om ugen, for tit når vi spiser kød, er det lidt sparsomt med det grønne islæt. Jeg har en mavedelle, jeg vil af med, så op med grøntsagerne og ud at gå.

Der sker ikke noget ved, at man forspiser sig en gang imellem, så længe det kun er en gang imellem.

 

Bonusinfo: Luksus for mig er: Champagne, hvide asparges og østers.

25-04-2019

Det startede fint med madplanen, først fik vi pasta med aubergine i tomat. Jeg havde fået købt to auberginer, og der blev en tilbage.

Kirsten Skaarup har lavet en ny kogebog ”Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer.” Den første ret i den er bøffer af aubergine, jeg havde lavet den før, og den er rigtig god.

Jeg bagte sandwich boller, lavede en mangosalsa med tomat, forårsløg, koriander og chilidressing, færdigkøbt i Asien supermarked i Chr. Mindesvej/ Østerbrogade , til, agurkesalt blev der også lavet, glimrende bøfsandwich ’er.

Så langt så godt, dagen efter var der godt en halv mango til rest. Og på vej hjem fra dans kommer jeg forbi Superbrugsen, og så ryger madplanen, der lå en økologisk flæskesteg og lokkede med 35% nedsættelse. Ja den kom lige i kurven sammen med en pose kartofler udenlandske fra Mallorca. Der røg madplanen.

Selvom jeg havde lyst blev det ikke med flæskestegssovs, rødkål osv. Næh, det blev med samme mangosalat suppleret med en halv dåse majs og et hjertesalathoved som til bøfferne. Majsen var rester fra auberginebøfferne.

Når vi får svinekød, er det som regel økologisk, da det er lidt dyrt , får vi det ikke så tit.

Bonusinfo: Jeg elsker at lave planer, jeg er bare elendig til at holde dem.

23-04-2019

Ældste barnebarn er jo ved at slutte sin 3 årige visuelle hf. Hun har i den tid boet hos sin farmor og farfar i Viborg. Det har hun så lavet en bog om, den er rigtig sjov, men dd. sendte hendes mor, Musen, en video, som blev optaget i forbindelse med ferniseringen, hvor billedkunstneren viser sig som en talentfuld stand up'er. 

Faktisk burde det ikke komme bag på mig, at hun har en veludviklet humoristisk sans, for det har Musen også i den grad.

Bonusinfo: Jeg har anskaffet en dims, som gør, at jeg kunne se videoen på vores tv. Den er ikke dyr, og de ansatte i relevante butikker har helt styr på, hvad det er. Selvom jeg ingen anelse har om navnet på dimsen.

18-04-2019

11,men føles som 10, ja ja så fintfølende er jeg ikke. 

Vi er i sommerhus, Fuglene har travlt med at fortælle, hvor de holder til. Vores tossede redebygger af en solsort er ikke i gang endnu, for den kan da ikke være blevet klogere. For hvis det skulle være tilfældet så er der da håb for de mere menneskelignende landsbytosser. Og her er jeg egentlig godt klar over, at nogle sandsynligvis vil regne mig i blandt.

Vejret er fremragende, kun lidt koldere end da vi var i Portugal.

Men vi venter besøg af en dvd'er, og da det er skærtorsdag, er det ikke så godt. Det varme vand på badeværelset fungerer ikke, som det skal.

Ytringsfriheden er blevet til, at man må både, tirre, håne osv muligvis ikke enkeltpersoner, men ihvertfald grupper.